نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استان ها: فرآیند فرونشست زمین در چهارمحال و بختیاری آغاز شده است
يکشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۵
عسگری حسنوند

عسگری حسنوند گفت: دیدگاه زمین‌شناسان و فعالان حوزه آب و خاک این است که این استان با موضوع فرونشست روبه‌رو نیست اما در یک تحقیق علمی مشخص شد در ۱۴ درصد مساحت 4 دشت‌ مورد مطالعه در چهارمحال و بختیاری خطر فرونشست زمین بسیار بالا است.

جعفر عسگری حسنوند نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استان ها در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها با اشاره به بحران فرونشست زمین در این استان، گفت: زنگ خطر فرونشست در دشت‌های چهارمحال و بختیاری به صدا درآمده است، اما به نظر می‌رسد این موضوع بسیار مهم هنوز در اولویت مسئولان قرار ندارد.

وی افزود: خشکسالی از بیش از یک دهه گذشته موجب کاهش سطح ایستابی منابع آبی در این استان شد، برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی این موضوع را تشدید کرد و چهار دشت در چهارمحال و بختیاری در وضعیت ممنوعه قرار دارند.

عضو شورای عالی استان ها با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری یک استان کوهستانی و دارای منابع آبی شناخته می‌شود، خاطرنشان کرد: دیدگاه زمین‌شناسان و فعالان حوزه آب و خاک این است که این استان با موضوع فرونشست روبرو نیست اما در یک تحقیق علمی مشخص شد در ۱۴ درصد مساحت 4 دشت‌ مورد مطالعه در چهارمحال و بختیاری خطر فرونشست زمین بسیار بالا است، بیش‌ترین فاکتورهای تأثیرگذار در موضوع فرونشست در دشت‌های شهرکرد، خانمیرزا، جونقان و آلونی بحث برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و تغییر کاربری اراضی بود.

عسگری حسنوند تصریح کرد: در دشت شهرکرد جمعیت زیادی ساکن هستند و تأسیسات و زیرساخت‌های زیادی نیز وجود دارد، سالانه ۱۳ سانتی‌متر فرونشست زمین در این دشت رخ می‌دهد که خیلی محسوس نیست، اما فروچاله بزرگ مشاهده نشده است، اما باید مراقب باشیم، زیرا فرآیند آن آغاز شده است.

وی در پایان اظهار داشت: مدیریت برداشت از آب‌های زیرزمینی و تغییر الگوی کشت برای جلوگیری از فرونشست زمین باید در دستور کار قرار بگیرد.

پایان پیام/

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی