رئیس شورای عالی استان ها در برنامه تلویزیونی رکن چهارم: تصویب طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری و روستایی به نفع مردم است
سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۱
علیرضا احمدی

احمدی با بیان اینکه تصویب طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری و روستایی به نفع مردم است، گفت: در صورت تصویب این طرح مسئول در شهرها مشخص می‌شود و شوراها و شهرداری‌ها می‌توانند تصمیمات جدی برای شهرها بگیرند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها علیرضا احمدی دوشنبه شب در اولین قسمت از برنامه رکن چهارم که برای پیگیری مشکلات استان ها و معرفی شوراهای شهر و روستا از شبکه شما پخش می شود در خصوص وظایف و عملکرد شوراهای شهر و روستا گفت: در روستاها اولین محلی که مردم برای پیگیری کار خود مراجعه می کنند شوراهاست. از سوی دیگر شورا در روستا و شهرهای کوچک محل حل اختلافات محلی است.

وی افزود اگر وظایف قانونی شورای روستا را مطالعه کنیم درخواهیم یافت که بیش از 20 وظیفه بر عهده شوراهای روستا قرار گرفته است.

احمدی ادامه داد: در شهرها کمترین اختیار شوراها انتخاب شهردار است. شهرداری نیز به نوعی کل امورات شهری را بر عهده دارد. بنابراین انتخاب سکاندار 1348 شهر برعهده شوراهاست.

رئیس شورای عالی استان ها با اشاره به این مطلب که 37 هزار و 800 روستا در کشور دهیار دارند گفت: البته همه روستاها شورا ندارند و یا شورا دارند اما دهیار ندارند.

وی عنوان کرد: نام رکن چهارم برای این انتخاب شده است که در اصل هفتم قانون اساسی شوراها به عنوان یکی از ارکان تصمیم گیری اداره امور کشور دیده شده است. بنابراین می توانیم بگوئیم شوراها رکن چهارم اداره نظام هستند و تمام اتفاقاتی که امروز در روستاها و شهرها رغم می خورد نتیجه تلاش شوراهای شهر و روستا و دهیاری ها و شهرداری هاست.

رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: یکی از برنامه های شورای عالی استان ها آموزش اعضای شوراهای سراسر کشور است. گاهی اوقات در رسانه ها دیده می شود که در مورد تخلفات شوراها صحبت می شود اما باید به این نکته توجه کرد که بسیاری از شوراها ندانسته و به دلیل عدم اشراف به قانون مرتکب تخلف شده اند.

احمدی ادامه داد: وظیفه شورا تدوین قانون و تصویب آن است تا شهرداری بر اساس آن قانون اقدام کند. از سوی دیگر یکی از وظایف شوراها نظارت بر حسن اجرای قوانین است. در این صورت اگر شهرداری از اجرای قانون سرپیچی کنند یا انحرافی در اجرای قوانین داشت شورا می تواند از شهردار سوال کرده یا وی را استیضاح کند.

رئیس شورای عالی استان ها نقش رسانه ها و شوراها در آگاه سازی نسبت به قوانین را مهم برشمرد و ضمن تشکر از مجموعه شبکه شما برای تولید و پخش برنامه رکن چهارم گفت: برنامه رکن چهارم از طریق انعکاس مشکلات استان ها و دعوت از شوراها می تواند به حل برخی از این مشکلات کمک کند.

وی ادامه داد: شبکه معظم شوراها که بر اساس قانون اساسی و قوانین موجود ایجاد شده است امروز باید گره گشای کار مردم باشد. چرا که حل مشکلات مردم باید اولویت اصلی تمام مسئولین باشد تا مردم نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی خوشبین شوند.

رئیس شورای عالی استان ها با تاکید بر اینکه کشور به لحاظ ساختاری از شهر و روستا تشکیل شده است گفت: مدیریت شهرها و روستاها به دست شورا، شهرداری و دهیاری انجام می شود. هرچند که دولت و وزارت خانه ها هم وظایف مربوط به خود را انجام می دهند اما امکان ندارد شما وارد شهری شوید و از تاثیرگذاری شهرداری بر شهر متاثر نشوید. از پل و روگذر و خیابان و آرامستان گرفته تا جمع آوری پسماند و ... در حوزه عملکرد شهرداری هاست.

وی با اشاره به بررسی طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری و روستایی در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت تصویب و اجرای این طرح وظایف و جایگاه مدیریت شهری و روستایی به مراتب بیشتر می شود و کل امورات شهر از جمله ادارات برق، آب، گاز، مخابرات و ... در اختیار شهرداری قرار می گیرد. مردم نیز برای انجام فعالیت های خود با یک ارگان سر و کار دارند و نزدیک به 24 مورد از اختیارات دولت به شهرداری تفویض می شود.

احمدی در خصوص ارتباط شورای عالی استان ها با مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شورای عالی استان ها ارتباط مستقیم با مجلس دارد. چرا که بر اساس اصل 102 قانون اساسی شورای عالی استان ها مستقیما یا از طریق دولت می تواند به مجلس طرح ارائه دهد و مجلس شورای اسلامی نیز موظف است به این طرح ها ترتیب اثر داده و آنها را در دستور کار رسیدگی قرار دهد.

رئیس شورای عالی استان ها ادامه داد: در حال حاضر 3 طرح ارسال شده از سوی شورای عالی استان ها از سوی مجلس اعلام وصول شده است و طرح های خوبی هم در دست نمایندگان شورای عالی استان ها وجود دارد.

وی افزود: طرح مدیریت یکپارچه شهری و روستایی که اکنون در مجلس است طرح بسیار مهمی است که باید بر اهمیت آن تاکید شود. امیدواریم که با تصویب این طرح حکمرانی خوب محلی که مقام معظم رهبری هم نظر مثبتی بر آن دارند اجرایی شود.

احمدی در خصوص وظایف شوراهای پایه و فرادست تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از وظایف شوراها مغفول مانده است. مثلا براساس قانون شوراهای استان می‌توانند بر دستگاه های استانی هم نظارت داشته باشند. این وظیفه در قانون اساسی به صراحت ذکر شده است اما در تدوین قوانین وضع شده از مجلس اختلاف سلیقه سبب شده است بسیاری از این وظایف مغفول بماند.

رئیس شورای عالی استان ها ادامه داد: همچنین شوراهای استان می‌توانند به فراخور مشکلات استان خود برای شورای عالی استان‌ها طرح ارسال کنند تا در کمیسیون های تخصصی بررسی شده و در صحن علنی تصویب شود.

وی اضافه کرد: شورای عالی استان ها ظرفیت بسیار گسترده ای در کشور دارد که هم مردم و هم دستگاه‌ها می توانند از آن استفاده کنند. در شورای عالی استان ها سامانه ملی ثبت تخلفات و شکایات مردمی راه اندازی شده است که مردم می توانند شکایات خود را در این سامانه ثبت کنند تا شورای عالی استان ها این شکایات را بررسی کند.

احمدی تصریح کرد: در دوره جدید مدیریت شورای عالی استان‌ها جلسه ای با مسئولان سازمان بازرسی کل کشور برگزار شده است و تعاملاتی هم شکل گرفته است تا از این طریق مشکلات مردم سریع‌تر رسیدگی شود.

رئیس شورای عالی استان ها بیان کرد: اولویت اصلی ثبت شکایت در این سامانه مربوط به شوراها، شهرداری ها و دهیاری هاست اما مردم می توانند در گام دوم از دیگر دستگاه ها هم شکایت خود را ثبت کنند و ما این شکایات را به دستگاه های نظارتی ارجاع می دهیم. از آنجایی که همه مردم به آسانی به مسئولین دسترسی ندارند ما این توانمندی را داریم که شکایت آنها را به دستگاه های اجرایی و نظارتی ارجاع دهیم تا به این مشکلات رسیدگی شود.

وی با بیان اینکه عصر عصر ارتباطات است تصریح کرد: وظیفه این سامانه آسان سازی دسترسی است. مردم می توانند در خانه خود شکایات خود را ثبت کرده یا تخلفات را گزارش کنند.

احمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شوراها چقدر در انجام وظایف خود موفق بوده اند گفت: اندازه گیری میزان موفقیت در اختیار مردم است و باید افکار سنجی صورت بگیرد.

رئیس شورای عالی استان ها بیان کرد: قوانین شوراها در عین حال که شفاف است اما ایراداتی هم دارد که خوشبختانه در حال حاضر قانون شوراها در مجلس در دست اصلاح است.

وی افزود: برای مثال کسانی که نامزد تصدی صندلی شورا می شوند برای شان محدودیت خاصی وجود ندارد درحالی که باید یک چهارچوبی برای ورود افراد وجود داشته باشد تا هر کسی نتواند وارد شورا شود. یعنی کسانی بتوانند وارد شوند که نسبت به وظایف و کارکرد و عملکرد شوراها آگاهی لازم را داشته باشند.

رئیس شورای عالی استان ها ادامه داد: این مسئله سبب شده است که شوراها جایگاه واقعی خود در کشور را پیدا نکرده‌اند و به همین دلیل است که من در سخنانم همیشه برضرورت تصویب طرح مدیریت یکپارچه شهری و روستایی تاکید می‌کنم. این طرح بسیار مهم است و اگر در مجلس تصویب شود یک ثباتی در اداره کشور ایجاد می شود.

وی افزود: این طرح سبب می شود بروکراسی اداری کاهش پیدا کند. امروز کسی که می خواهد پروانه ساختمانی بگیرد باید به ادارات برق، گاز، آب و ... مراجعه کند در صورتی که اگر طرح مدیریت یکپارچه شهری و روستایی اجرا شود فرد برای انجام کار خود تنها لازم است به شهرداری مراجه کند.

احمدی اضافه کرد: همچنین در زمان رخدادهای و حوادث طبیعی در یک شهر همه دستگاه ها درگیر این مسئله هستند که مقصر کیست و رفع مشکل وظیفه چه کسی است. در صورتی که اگر این طرح اجرا شود شهردار مسئول شهر است و مقصر و مسئول مشخص است.

رئیس شورای عالی استان ها تصویب طرح جامع مدیریت شهری و روستایی را به نفع مردم دانست و بیان کرد: زمانی که مدیریت شهری تمام اختیارات را بر عهده داشته باشد می تواند برای شهر تصمیمات جدی بگیرد و این تصمیم گیری واحد به نفع مردم است. از سوی دیگر تصویب مقررات شهری از سوی مجلس به شورای عالی استان ها تفویض می شود و دیوان محاسبات شهری نیز بسیاری از مشکلات شهرها را برطرف می کند.

وی در خصوص موضوع مالیات بر ارزش افزوده توضیح داد: فلسفه مالیات برارزش افزوده ایجاد یک درآمد پایدار برای شهرها بود اما در ادامه بخشی از این درآمد سهم دولت و دستگاه های دیگر شد. اخیرا نیز لایحه مالیات برارزش افزوده دوباره در مجلس اصلاح شد که مغایر با سیاست های کلی نظام تشخیص داده شد و امیدواریم در نهایت آنچه که به نفع مردم است اتفاق بیفتد.

احمدی با اشاره به جوان‌گرایی در شورای عالی استان ها گفت: بیشتر مدیرانی که در شورای عالی استان‌ها به کار گرفته‌ایم جوان هستند البته این به معنای این نیست که بخواهیم کارایی مدیرانی که سن بیشتری دارند را زیر سوال ببریم. بلکه به فرمایشات حضرت آقا که تاکید دارند جوان ها مدیریت اجرایی در کشور را به کار گیرند و در کشور اثر گذار باشند عمل می کنیم.

رئیس شورای عالی استان ها افزود: ما باید از تجربه مدیرانی که سال‌ها در خدمت انقلاب بودند استفاده کنیم و هم به فرمایشات سکان‌دار نظام مقدس جمهوری اسلامی که تاکید بر جوان گرایی دارند عمل کنیم. چرا که اگر خود را تابع ولی فقیه زمان می دانیم باید از همه دستورات ایشان تبعیت کنیم و به این سمت برویم که جوان ها را به کار بگیریم.

وی با بیان اینکه اگر به شهدا جنگ تحمیلی هم نگاه کنیم اکثرا جوان هستند تصریح کرد: البته باید این را نیز گفت که در میان شهدای مدافع حرم سردار شهید سلیمانی را داشتیم که در جوانان انگیزه ایجاد می کرد ما اگر چنین افرادی را در مسند های نظام داشتیم ما جوانان دست آنها را هم می بوسیدیم و کنار می ماندیم تا آنها مدیریت ها را بر عهده بگیرند.

پایان پیام/

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی