
میربراتی گفت: بر اساس آمارها ناپایداری آب شرب به تمام روستاهای «ازنا» در استان لرستان رسیدهاست، وضعیت سومین حوضه آبریز پُر باران ایران بحرانی است، بطوریکه تنها در بخش چابلق ۲۵ روستا با تانکر آبرسانی میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، سید عزیزالله میربراتی نماینده استان لرستان در شورای عالی استانها در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا از کمبود آب شرب ۴۲ روستای بخش جاپلق شهرستان ازنا در استان لرستان میگوید، از وضعیت بحرانی ۲۵ روستایای بخش که با تانکر آبرسانی میشوند، از جمعیت ۱۵ هزار نفری ساکن در بخش چابلق که روزگارشان دستخوش تغییرات اقلیمی شده و با کمبود شدید آب مواجهند.
سید عزیزالله میربراتی از وضعیت بغرنج بیآبی در لرستان میگوید که به دلیل کمبود تانکرهای آبرسان معضل دیگری به بیآبی مردم بخش چابلق افزوده و باعث نارضایتی مردم شده است.
او اظهار میکند که بیآبی، روستاییان این بخش را آواره شهرها کرده و تن به مهاجرت اجباری داده اند.
نماینده لرستان در شورای عالی استانها میگوید؛ برای پایان دادن به وضعیت بغرنج بیآبی مردم ۴۲ روستای بخش چابلق، طی توافق نامهای فی مابین شرکتهای آب منطقهای لرستان و استان مرکزی با نظارت و تاکید استانداران وقت هر دو استان به دلایل امکانسنجی فنی و مطالعات صورت گرفته و همچنین مفاد قانون توزیع عادلانه آب و خواست عمومی مردم منطقه با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از حوزه آبریز سد کمال صالح متعلق به شهرستان ازنا است، میزان ۳۳ لیتر بر ثانیه تخصیص آب از این سد به روستاهای مورد نظر لرستان تخصیص یافته است.
میربراتی اظهار میکند: مطالعات این پروژه در سال۱۳۸۹ با تخصیص ۳۳ لیتر بر ثانیه آب پاک برای آبرسانی به ۴۲ روستای بخش جاپلق به طول ۱۴۴کیلومتر خط انتقال اصلی آب یک ایستگاه پمپاژ و ۲۶۰۰ متر مکعب مخزن مورد نیاز به اتمام و عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۹۱ آغاز شده است.
او میافزاید: خط انتقال آب این پروژه به طول ۱۱ کیلومتر و مخازن به ظرفیت ۶۰۰ متر مکعب ساخته شده، در سال ۱۳۹۵.۶ کیلومتر خط انتقال آب ایجاد و درست یکسال بعد ۱۰ کیلومتر خط انتقال آب احداث شد.
عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای عالی استانها ی کشور تاکید میکند: با توجه به مشکلات حاد شهرستان ازنا و استنکاف استان مرکزی از تحویل آب پاک، عملیات احداث ساختمان تصفیه خانه در محل روستای بیدستان آغاز و پکیج تصفیه خانه شهر ازنا به این محل انتقال یافت و در سال ۱۳۹۹ عملیات احداث ساختمان تصفیه خانه با احداث ۵ کیلومتر شبکه خط انتقال آب احداث شد که مجموع خط ایجاد شده به ۳۲ کیلومتر رسیده است.
میربراتی عنوان میکند: با توجه به اقدامات صورت گرفته تنها توانستهایم برای ۸ روستا آب پایدار تامین کنیم و در حال حاضر قریب ۱۱۲ کیلومتر خط انتقال، حداقل ۲ هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب میخواهد و تکمیل ساختمان تصفیه خانه هم بلا تکلیف است.
ناپایداری آب شرب به تمام روستاهای «ازنا» رسیدهاست
او اضافه میکند: این در حالیست که ۲۵ روستای بخش چابلق با ناپایداری شدید آب شرب مواجه و به رغم کمبود ماشین آلات با تانکر آبرسانی میشوند، موضوعی که دامنه گستردگیاش به سایر روستاهای ازنا رسیده و آنان هم با ناپایداری آب شرب مواجه هستند.
میربراتی میگوید: تامین آب شرب بخش چابلق شهرستان ازنا در استان لرستان در سالهای اخیر به صورت مضاعف بحرانی شده و مردم منطقه از آب شرب بهداشتی و پایدار محروم هستند.
بیآبی لرستان با اعتبارات ملی مرتفع شود
او معتقد است که معضل بیآبی بخش چابلق شهرستان «ازنا» با تامین اعتبار ملی و محرومیتزدایی مورد نیاز مرتفع میشود.
عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای عالی استانها، به بخش دیگری از مشکلات تامین آب شرب در سطح شهرستان ازنا هم گریزی میزند و میافزاید: شهر مومن آباد با بیش از ۱۲۰۰ خانوار تنها یک مخزن با ظرفیت ۱۰۰ متر مکعب و با مجموع دو حلقه چاه که یکی به صورت کامل از مدار خارج شده، دارد، در حالیکه حداقل نیاز حجم ذخیره مخزن آب این شهر با توجه به نرخ رشد جمعیت، احداث مخزن ۲هزار متر مکعبی است که با توجه به تنشهای آبی منطقه و کاهش سطح آبهای زیرزمینی، ضمن احیاء وجابجایی چاه آب جهت پایدارسازی آب شرب، این شهر حداقل نیاز به تخصیص ۶ لیتر بر ثانیه از سد کمال صالح با رعایت اصول پدافند غیر عامل است که بعنوان یک مطالبه مهم عمومی است.
میربراتی به وضعیت بلاتکلیف پروژه آبرسانی به آب شرب روستاهای پاچه لک غربی و شهدای دره تخت که تامین کننده آب مورد نیاز ۱۴ روستای پایین دست میباشد هم اشاره میکند و میگوید: از ۱۴ روستای مورد هدف در حال حاضر ۹ روستا دارای آب شرب ناپایدار و با تانکر آبرسانی شود.
رئیس کمیسیون حقوقی نظارت و بازرسی شورای اسلامی استان لرستان، وضعیت آبی شهرستان الیگودرز را هم نامناسب عنوان میکند و میافزاید: ۱۵ میلیون متر مکعب تخصیص جهت جبران آب شرب الیگودرز از قم رود در نظر گرفته شده است، اگر این طرح انجام شود، برداشت آب شهر الیگودرز از کمندان کاهش و امکان تامین کسری آب شرب ازنا در مواقعی که کاهش شدید آب از سراب داریم، امکانپذیر میشود.
وی اضافه میکند که آب پایدار شهر «ازنا از کمندان» کمتر از سه ماه در سال است که همین موضوع یکی از بحرانیترین مشکلات شهر ازنا است.
میربراتی تعداد چاههای تامین آب شرب شهر ازنا را ۱۵ حلقه عنوان میکند که تنها ۸ حلقه چاه فعال و سایر چاههای آب غیر فعال است.
تامین آب «ازنا» نیازمند تدابیر جدی
نماینده استان لرستان در شورای عالی استانها یادآور میشود: دبی آب چاههای ازنا از ۱۸۰ لیتر به ۱۰۰ لیتر بر ثانیه کاهش یافته و در حال حاضر در صورتی که آب کمندان به علت کدورت از مدار خارج شود، نیمی از شهر ازنا بدون آب شرب میماند که میطلبد این مهم نیاز است تا کلیه چاههای آب در این منطقه احیاء تا این مشکل حل شود.
پایان پیام/