
عزیزی گفت: پروژه توسعه مکران نباید به سرنوشت برخی پروژههای دولتی که پس از مدتی فعالیت تعطیل شد، گرفتار شود. دولت باید به سرعت بسترهای لازم را برای حضور بخش خصوصی در این سواحل فراهم کند و فضای فعالیت برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی آماده شود.
محمدکریم عزیزی نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی استانها با اشاره به اهمیت فوقالعاده توسعه سواحل مکران، گفت: سواحل مکران از مهمترین محورهای پیشران توسعه کشور است و میتواند به عنوان موتور محرک برای پیشرفت کشور مطرح باشد و مقولهای راهبردی و اساسی برای اقتصاد کشور است.
وی افزود: فقدان برخورداری از زیرساختهای مناسب حملونقل شامل بزرگراه، راهآهن و فرودگاه در محدوده سواحل مکران سبب شده تا جذابیت و اطمینان لازم برای حضور و مشارکت بخش خصوصی در قالب طرحهای سرمایهگذاری مهیا نشود.
عضو شورای عالی استانها ادامه داد: اگر بخواهد اتفاقی در سواحل مکران رخ دهد، باید سبک حکمرانی دیگری اینجا جاری شود، با این قوانین و مقررات نمیتوان به توسعه ادامه داد، اگر سرمایهگذاری غیر از دولت بخواهد به این منطقه بیاید، باید مشوقهایی برایش وجود داشته باشد و نه اینکه مجوزها مانع کارش شود.
عزیزی اظهار داشت: با گذشت حدود ۱۵ سال از فرمان رهبر معظم انقلاب برای توسعه سواحل مکران، هنوز فاصله بسیاری با آنچه که باید باشد داریم. خوشبختانه، رئیسجمهور یکی از ایدههای دولت را برای توسعه متوازن کشور، توجه به اقتصاد دریامحور و توسعه سواحل مکران دانسته است که یک گام به جلو تلقی میشود.
نماینده استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: پروژه توسعه مکران نباید به سرنوشت برخی پروژههای دولتی که پس از مدتی فعالیت تعطیل شد، گرفتار شود. دولت باید به سرعت بسترهای لازم را برای حضور بخش خصوصی در این سواحل فراهم کند و فضای فعالیت برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی آماده شود.
وی تصریح کرد: سهم دریا از تولید ناخالص داخلی در کشورهای ساحلی پیشرفته مثل اتحادیه اروپا ۵۰درصد است، اما این رقم در ایران، فقط به ۲درصد میرسد. مکران یکی از آخرین سرزمینهای بکر است و نباید مدل صنعتیشدن اصفهان که به بیآبی ختم شد و عسلویه در این منطقه تکرار شود.
عزیزی در مورد عوامل عدم توسعه لازم سواحل مکران، بیان داشت: عوامل متعددی در عدمتوسعه مکران تا امروز تأثیرگذار بودهاند. یکی از دلایل عدمتوسعه مکران، ریشه در مسائل جهانی و سیاسی و رقابت قدرتهای جهانی دارد
. وی در پایان، اضافه کرد: مکران دروازه توسعه کشور است و در مثلث انرژی دنیا و کریدورهای بزرگ دنیا واقع شده و یک منطقه ایدهآل برای سرمایهگذاری است. از اتاق ایران میخواهیم با تشکیل کمیته، در یک مدت کوتاه قوانین و مشوقهای لازم برای سرمایهگذاری را تهیه کند و در اختیار شورای عالی توسعه مکران بگذارد تا با توجه به پشتوانهای که این شورا دارد و مصوبات آن در حد هیئت وزیران است، این قوانین با حمایت دولت و مجلس به تصویب برسد و نهایی شود.
پایان پیام/