از سوی نماینده استان سمنان در شورای عالی استان ها: مشکلات کشاورزان و روستاییان سمنانی تشریح شد
سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵
رضا شاه حسینی

به اعتقاد شاه حسینی موضوعات مربوط به آموزش، جاده و راه، بیمه و ساخت و ساز از مهم ترین مشکلات روستائیان است.

رضا شاه حسینی نماینده استان سمنان در شورای عالی استان ها در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها با اشاره به روز روستا و عشایر اظهار داشت: امکانات را در شهرها متمرکز کرده اند و  شهرهای کوچک نسبت به روستاهای ما امکانات بیشتری دارند. این مهم یکی از دلایلی است که باعث شده است روستائیان به شهرها مهاجرت داشته باشند. 

بهسازی و ایجاد جاده برای روستاها بسیار دیر انجام شد

 وی گفت: اکثر روستائیان ما فقط تا مقطع دبستان می توانند در روستاها تحصیل کنند و باید برای ادامه تحصیل به شهرها بروند. در واقع مقاطع راهنمایی و دبیرستان در روستاها وجود ندارد. می طلبد آموزش وپرورش در این رابطه اقدام کند. در بخش آموزش و پرورش هر چه بتوانند روستاها را تقویت کنند انگیزه روستایی برای ماندن در روستا بیشتر خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای عالی استان ها افزود: طی سال های اخیر برای جاده های روستایی و بهسازی روستاها اقداماتی صورت گرفته است. ولی این بهسازی و ایجاد جاده برای روستاها بسیار دیر انجام شد و بسیاری از افراد از روستا به شهر مهاجرت کرده بودند.

هزینه های ساخت یک خانه در روستا و شهر یکسان است

 شاه حسینی در ادامه تشریح مشکلات روستائیان گفت: هزینه های ساخت یک خانه در روستا و شهر یکسان است. کسی که در یک روستا اقدام به ساخت خانه می کند هزینه های ساخت آن با شهر یکسان است. ولی ارزش افزوده ای که در یک شهر وجود دارد با یک روستا بسیار متفاوت است.

وی بیان کرد: روستاها باید از امکانات بیشتری برخوردار باشند. مسئولین باید برای ساخت و ساز روستائیان یارانه و وام های کم بهره اختصاص دهند. در این صورت روستاییان برای ماندن در روستا تشویق می شوند.

روستاییان از برخی امکانات ابتدایی مانند اینترنت محروم هستند

این عضو شورای عالی استان ها با بیان اینکه روستاییان از برخی امکانات ابتدایی مانند اینترنت محروم هستند بیان کرد: اگر هم اینترنت وجود دارد بسیار ضعیف است. باید زیر ساخت های لازم برای تقویت اینترنت در روستاها ایجاد شود.

شاه حسینی عمده فعالیت روستاییان را کشاورزی و دامپروری عنوان کرد و در این باره توضیح داد: روستائیان باید برای فروش تولیدات خودشان اطمینان خاطر داشته باشند. لذا دولت بایستی از روستاییان خرید تضمینی محصولات داشته باشد. این مهم باعث می شود که روستاییان در تولید محصولات خود بیشتر فعالیت کنند.

روستایی برای ماندن در روستا توجیه نمی شود

وی تصریح کرد: برای مثال یک دام زنده کیلویی ۴۰ هزار تومان به فروش می رسد؛ این در حالی است که قصاب در شهر، گوشت گوسفند را بالای ۱۰۰ هزار تومان به فروش می رساند. (دو و نیم برابر قیمت یک دام سبک). با این وجود یک روستایی برای ماندن در روستا توجیه نمی شود و مجبور می شود به شهر مهاجرت کند.

نماینده استان سمنان در شورای عالی استان ها در ادامه سخنان خود با بیان اینکه روستاهایی در کشورمان وجود دارد که می‌تواند در گردشگری و جذب گردشگر نقش مهمی ایفا کند بیان کرد: متاسفانه این روستاها جاده مناسب برای رفت وآمد ندارند. این در حالی است که اگر دسترسی ها راحت باشد افراد می توانند با جذب گردشگر درآمدزایی کنند.

بیمه کشاورزان و روستاییان باید به صورت جدی پیگیری شود

شاه حسینی با اشاره به نقش روستائیان در توسعه پایدار کشور گفت: یک فرد روستایی با تولید در بخش کشاورزی، دامپروری، قالی بافی و سایر بخش های مختلف می تواند در رونق اقتصادی جامعه و توسعه کشور تاثیر مستقیم داشته باشد. اگر به روستاییان بها دهیم می توانیم تولیدات خود را افزایش دهیم و راندمان کار خود را بالا ببریم. وقتی این مهم صورت گرفت، نیازی به کشورهای دیگر نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه بیمه کشاورزان و روستاییان باید به صورت جدی پیگیری شود گفت: بیمه روستاییان را حذف کردند. جدیدا یک بیمه عشایری برای آن ها در نظر گرفتند. کشاورز ما بیمه تامین اجتماعی نیست. دامپرور ما نیز اگر بیمه دارد با مبلغ بالا بیمه خود را پرداخت می کند.

نماینده استان سمنان در شورای عالی استان ها عنوان کرد: در صورتی که مشکل بیمه کشاورز ما مرتفع شود بسیاری از مشکلات حل می شود. وقتی کشاورزمان بیمه شود برای ادامه فعالیت تشویق می شود.

برای بیمه روستاها یارانه تعلق بگیرد

شاه حسینی افزود: کشاورز اگر بخواهد خودش را بیمه کند باید سالانه مبلغی در  حدود ۱۰ میلیون تومان به تامین اجتماعی بپردازد؛ این در حالی است که یک کارگر در کارخانه با مبلغ کمتری بیمه می شود و دولت در بیمه یک کارگر نقش دارد و مبلغی از بیمه را واریز می کند. ولی این امتیاز برای یک کشاورز روستایی وجود ندارد.

به گفته وی؛ کشاورزی که با این همه مشقت زحمت می کشد و محصول به بازار ارائه می‌دهد و در خودکفایی کشور نقش مهمی را ایفا می کند؛ هیچ آینده ای نمی تواند برای خود متصور باشد. ولی اگر بیمه باشد کشاورز برای آینده خود می تواند امید داشته باشد. باید برای بیمه، یارانه تعلق بگیرد تا کشاورز به مبلغ پایین‌تری بتواند بیمه شود.

پایان پیام/

آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی