مبینی نژاد گفت: به دلیل نبود آب تمامی اراضی کشاورزی دستخوش تغییر کاربری شده اند. بسیاری از اراضی کشاورزی به سمت باغ سازی می روند. کشاورزان اصفهانی باغدار دیگران شده اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها، حسنعلی مبینی نژاد نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان ها، اظهار داشت: خشکسالی که از سال های قبل در استان اصفهان وجود داشت، همچنان ادامه دارد و این استان با وجود بارندگیهای اخیر هنوز از نظر منابع آبی در شرایط بحرانی قرار دارد.
عضو شورای عالی استان ها بیان کرد: در 2 سال گذشته با پافشاری کشاورزان مقداری از آب سد زایندهرود را رها سازی شده که با شرایط موجود کشاورزان شرق و غرب استان توانستند یکی دو سال اخیر را پشت سر گذاشته و از شرایط موجود نسبتا راضی باشند.
مبینی نژاد ادامه داد: به دلیل نبود آب تمامی اراضی کشاورزی دستخوش تغییر کاربری شده اند. بسیاری از اراضی کشاورزی به سمت باغ سازی می روند. از طرفی دولت تلاش می کند که این اقدام صورت نگیرد اما باید به کشاورزان حق داد که چاره ای جز این کار برایشان باقی نمانده. اگر قرار است آب در اختیار کشاورز قرار نگیرد و آنها نتواند بر روی زمین های شان کار کنند یا باید شرایط کشت گلخانه ای را برای شان فراهم کرد یا تسهیلات مناسب تری را در اختیارشان بگذارند.
وی افزود: اخیرا نیز مسئولان حوزه آب به کشاورزان اعلام کردهاند آب را قطع نمیکنند. کشاورزان باید سه ماه دیگر حداقل آب مورد نیازشان تامین شود که کشت شان از بین نرود و همچنین بتوانند کشت گندم داشته باشند.
مسئولان حوزه آب به تعهدات شان عمل نکردند
وی عنوان کرد: طی جلسه ای که صنف کشاورزی با مسئولان مربوطه داشته اند قول مساعد برای تامین آب کشاورزان دادند ولی به تعهدات شان عمل نکردند.
از برداشت های غیرقانونی آب دست بردارند
نماینده اصفهان در شورای عالی استانها گفت: با شرایط خشکسالی که در استان وجود دارد باید از سوی مسئولان نسبت به مدیریت آب دقت شود و از برداشت های غیر اصولی و غیر قانونی جلوگیری شود و از بذل و بخشش آب دست بردارند و حقوق کشاورزان را در نظر بگیرند. مدیریت آب استان باید شرایط موجود را درک کند و همین مقدار آبی را که برای کشت و کار در اختیار کشاورزان قرار می داد را ادامه دهد.
اصفهان نباید صنعتی می شد
مبینی نژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: از ابتدا در جانمایی صنعت در استان اصفهان اشتباه کردند. اصفهان نباید صنعتی می شد چون از منابع آبی لازم که جوابگوی صنایع باشد، برخوردار نیست اما می شود با مدیریت برداشت های اضافه را تحت کنترل درآورد. صنعت بیش از اندازه آب برداشت می کند و وقتی صنایع را برای برداشت آب در اولویت قرار می دهند باید خسارت کشاورزان را نیز جبران کنند.
برای مصرف آب صنایع باید از تکنولوژی روز دنیا استفاده کنند
عضو شورای عالی استانها اضافه کرد: صنایع در استان بیش از حد از منابع آبی بهرهبرداری میکنند برای بخش صنعت باید از تکنولوژی روز دنیا استفاده کنند که کمترین مصرف آب را داشته باشند و کار به گونه ای پیش برود که کشاورزان نیز بتوانند از آب مورد نیازشان در بخش کشاورزی بهره برداری کنند.
وی بیان کرد: بیشترین خسارتهای کمبود آب در استان متوجه محیط زیست و به خصوص به زایندهرود وارد شد که در گذشته رونق خوبی داشت. ساکنین حاشیه زاینده رود و به خصوص کشاورزان به دلیل همین کمبود آب دچار خسارتهای زیادی شدند.
نماینده اصفهان در شورای عالی استان ها گفت: زمین های کشاورزی استان که در گذشته برای کشت محصولات رونقی داشت هم اکنون در حال تخریب اند. به دلیل نبود آب تمامی اراضی کشاورزی متاسفانه دستخوش تغییر کاربری شده اند.
تخریب و تغییر کاربری به دلیل کمبود آب
مبینی نژاد ادامه داد: کشاورز مجبور است زمین خود را تغییر کاربری بدهد. وقتی چرخه کشاورزی و زندگی اش نمی چرخد مجبور است تغییر کاربری بدهد. در شرق اصفهان زمین داران، باغبان شخص دیگری شده اند چرا که مجبور شدند زمین کشاورزی شان را به باغ تبدیل کنند و یا بفروشد. ولی اگر همین کشاورز آب برای کشاورزی داشت به این وضعیت دچار نمی شد.
وی بیان کرد: استان اصفهان اگر سهمی که از حق آبه آبریزهای مجموعه زاینده رود که به سمت استان وارد میشود، داشت نیاز و مشکل کم آبی اش برطرف می شد.
پایان پیام/