رئیس شورای عالی استان ها در دیدار با آیت الله اعرافی: تقویت دولت محلی می تواند گام مهمی در تعالی کشور باشد| ضرورت استفاده از ظرفیت علمی حوزه برای تعالی بخشی شوراهای اسلامی
سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۴
علیرضا احمدی

رئیس شورای عالی استان‌ها در دیدار با آیت الله اعرافی امام جمعه قم گفت: درگام دوم انقلاب، گفتمان های جدیدی باید شکل بگیرد که یکی از آنها تقویت دولت محلی برای حل مشکلات مردم در کشور است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها به نقل از خبرگزاری حوزه، دکتر علیرضا احمدی، رئیس شورای عالی استانها امروز در دیدار با آیت الله اعرافی با ارائه گزارشی از اقدامات شورای عالی استان ها گفت: شورای عالی استان ها اقدامات اثر بخشی را  می تواند در جامعه انجام دهد که از جمله آن  ارائه طرح به مجلس شورای اسلامی است و مصوبات  شورای عالی هم لازم الاجرا است.

 

وی بیان داشت: حوزه اختیارات شورا، در مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و... خیلی فراتر از این است، اما با وجود این ظرفیت، به خوبی از آن استفاده نشده است.

رئیس شورای عالی استانها گفت: در حال حاضر بیش از 125هزارعضو شورای شهر و روستا هستند که از این تعداد 117 هزار نفر عضو شورای روستا و 8 هزار نفرعضو شورای شهر هستند که علاوه بر این 35  هزار دهیار، 1360 شهرداری در کشور وجود دارد.

احمدی افزود: در گفتمان جدید به این نتیجه رسیده ایم که دولت محلی را که متشکل از معتمدین است برای حل مشکلات کشور تقویت کنیم و این بزرگترین شبکه برای خدمت رسانی به مردم است.

 

رئیس شورای عالی استان ها اظهار داشت: درحال حاضر چند کار مهم در حال انجام است که از جمله آن بعدُ نظارتی و راه اندازی سامانه جامع ثبت تخلفات شورای روستا و شهرها و دستگاه ها برای جلوگیری از تخلفات احتمالی در مدیریت های شهری و روستایی است.

احمدی افزود: مسئله دیگر راه اندازی شورای راهبردی برای تعامل و ارائه طرح به دولت و نظارت است.

رئیس شورای عالی استان ها اظهار داشت: شورای عالی ظرفیت خوبی برای تعالی و رشد نظام و کشور دارد، ولی تاکنون از این ظرفیت از سوی دولت و مجلس به خوبی استفاده نشده است.

وی بیان داشت: طرح مدیریت جامع شهری یکی از طرح هایی است که درشورای عالی استان ها در حال پیگیری است و اگر این طرح تصویب در مجلس تصویب شود،شاهد اتفاقات خوبی در کشور خواهیم بود.بسیاری از مشکلات بروکراسی های مردم از بین خواهد رفت و در موضوعات مختلف شهری صرفا و فقط به شهرداری ها مراجعه می شود.

احمدی افزود: طرح دیگری که در شورای عالی استان ها، در دست اقدام است، راه اندازی گفتمان خدمت صادقانه است. این ها طرح هایی است که در صورت تصویب می تواند اتفاقات خوبی را  در کشور رقم بزند.

وی در پایان بر تعامل و استفاده از ظرفیت شوراها و حوزه های علمیه تاکید کرد.

رئیس شورای عالی استان ها در پایان سخنان خود تاکید کرد: قانون شوراهای اسلامی نیازبه بازنگری دارد، باید قوانین طوری باشد که انسان های شایسته وارد شورا شوند.

 

آیت الله اعرافی : شورا نقش قانون گذاری و سیاستگذاری دارد و این از ذات شورا منفک نیست

 

در ادامه آیت الله علیرضا اعرافی، امام جمعه قم اظهار داشت: برای موفقیت در هر اقدامی باید طرح و برنامه برای پیشبرد اهداف در آینده داشت.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: شرح وظایف باید برای هر نهاد تعیین شده باشد تا حرکت ها در همان مسیر مشخص شود. در اصل نهاد پویا، نهادی است که با حفظ چارچوب وظائف و قوانین و مقررات، نسبت به آینده، بلند نظر، دارای طرح، برنامه کلان و راهبردی باشد.

مدیر حوزه های علمیه بیان داشت: نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد داشتن قانون جامع و در تفسیر این اصل قانون اساسی در مورد شوراها، نظریه ها و دیدگاه های  تند و کندی است.

وی ادامه داد: بعضی ها معتقدند که شوراها فقط باید نظارت کند، اما اعتقاد بنده این است، نظارتی که آنجا گفته شده و شورایی که برای شهر استان تعیین شده، ادبیات و مفاهمه عمومی دارد که تعبیر نظارت به عنوان تأکید است و الا شورا نقش قانون گذاری و سیاستگذاری دارد و این از ذات شورا منفک نیست.

آیت الله اعرافی گفت: تأکید دارم باید روی این مسئله کار کرد و طرح آن را به شورای نگهبان ارسال کرد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه، اظهار داشت: می توان در شورای عالی استان ها با همدلی و همکاری به افق های جدیدی رسید و هم افزایی خود را با جای دیگر افزایش داد البته این مستلزم تعامل جدی با دولت و دیگر نهادها است.

 

مدیر حوزه های علمیه تاکید کرد: قانون شوراهای اسلامی نیاز به بازنگری دارد. باید قوانین به نحوی باشد که افراد شایسته وارد شورا شوند تا شاهد رفع مشکلات در جامعه باشیم.

وی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی فساد کم هم بد است، بیان داشت: نکته دیگر ساز و کارهای نظارتی شورای نگهبان برای رفع اتهامات و اصلاح نگاهی است که به شوراها وجود دارد.

 آیت الله اعرافی گفت: مجموعه گسترده شوراهای اسلامی می تواند در بخش های مختلفی مانند حل مسائل و مشکلات اجتماعی اثر گذار باشد. می تواند سپاه بزرگ فرهنگی باشد و بسیاری از مسائل را پیگیری و دنبال کند و برای رفع مشکلات و آسیب های اجتماعی نقش آفرین باشد و همین موارد می تواند سبب تحول عظیم در جامعه شود.

امام جمعه قم، اظهار داشت: حوزه هم یکی از مراکزی است که در کشور توسعه یافته است، ارتباط حوزه با شورا هم قابل بررسی است و اخیرا ۱۰۰ کارویژه روحانیت در حوزه طراحی شده و برای اجرای آن نیازمند همکاری با نهادها از جمله شورای عالی استانها هستیم.

مدیر حوزه های علمیه عنوان کرد: باید کاری کرد گفتگو ها بین 2 نهاد انجام شود و نتیجه اش تفاهم و تعامل با یکدیگر باشد.

در ادامه دکتر احمدی، رئیس شورای استان ها نیز گزارشی از فعالیت این شورا ارائه کرد و گفت: همه تلاش این است، تفاهم نامه همکاری دو نهاد حوزه و شورای عالی استان‌ها به زودی به امضاء برسد تا بتوانیم بیش از پیش از ظرفیت علمی حوزه برای تعالی بخشی شوراهای اسلامی استفاده کنیم.

 

انتهای پیام/2

 

آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی