نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها: لزوم مهاجرت معکوس از تهران/ تمرکز امکانات و فرصت‌ها در پایتخت، از ریشه‌های مهاجرت بی‌رویه به تهران است
چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹
خوارزمشاهی

حمزه خوارزمشاهی، گفت: مهاجرت معکوس – بازگشت جمعیت از تهران به شهرها و روستاهای مبدأ – باید به یک سیاست ملی تبدیل شود. این امر تنها با ایجاد اشتغال پایدار، توسعه زیرساخت‌های رفاهی و افزایش کیفیت خدمات در استان‌های مبدأ امکان‌پذیر است.

حمزه خوارزمشاهی، نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها، در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی استان‌ها، نسبت به روند رو به رشد جمعیت در پایتخت و تبعات آن هشدار داد.

وی افزود: تهران، با ظرفیت محدود زیرساختی، سال‌هاست زیر بار سنگین جمعیت اضافی نفس می‌کشد و ادامه این وضعیت می‌تواند به بحران‌های جدی اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی منجر شود.

عضو شورای عالی استان‌ها، اظهار داشت: تراکم بالای جمعیت نه‌تنها موجب گره‌های ترافیکی، آلودگی هوا و کمبود خدمات عمومی شده، بلکه کیفیت زندگی شهروندان را نیز به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است. تهران، دیگر توان جذب مهاجران جدید را ندارد و ادامه روند مهاجرت به این کلان‌شهر، فشار مضاعفی بر سیستم حمل‌ونقل، بهداشت، آموزش و تأمین مسکن وارد می‌کند.

خوارزمشاهی، تأکید کرد: مهاجرت معکوس – بازگشت جمعیت از تهران به شهرها و روستاهای مبدأ – باید به یک سیاست ملی تبدیل شود. این امر تنها با ایجاد اشتغال پایدار، توسعه زیرساخت‌های رفاهی و افزایش کیفیت خدمات در استان‌های مبدأ امکان‌پذیر است.

نماینده استان تهران در شورای عالی استان‌ها، تصریح کرد: وقتی مردم در شهر یا روستای خود شغل مناسب، امنیت اجتماعی و امکانات زندگی درخور داشته باشند، نیازی به کوچ به تهران نخواهند داشت.

وی همچنین به عدم توازن توسعه در کشور اشاره کرد و افزود: تمرکز امکانات و فرصت‌ها در پایتخت، یکی از ریشه‌های اصلی مهاجرت بی‌رویه به تهران است. اگر این روند اصلاح نشود، شهرهای مبدأ نیز از نیروی انسانی و ظرفیت‌های تولیدی خود تهی می‌شوند.

خوارزمشاهی در پایان، گفت: مهاجرت معکوس باید با برنامه‌ریزی دقیق، مشوق‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاران در استان‌ها، بهبود حمل‌ونقل بین‌شهری و حمایت از صنایع بومی و مشوق‌های شغلی همراه باشد. کاهش تراکم جمعیت تهران نه‌تنها به بهبود کیفیت زندگی پایتخت‌نشینان کمک می‌کند، بلکه گامی مهم در جهت توسعه متوازن کشور به شمار می‌آید.

پایان پیام/

آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی