نماینده استان البرز در شورای عالی استان‌ها: محدودیت‌های طرح هادی از مناطق محروم برداشته شود/ عمده راه‌های مواصلاتی طالقان فرسوده است
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۴
بذرگری

بذرگری گفت: محدودیت طرح‌های هادی باید از مناطق محروم برداشته شود و فرصت توسعه و پیشرفت را به شکلی مدیریت شده به این مناطق داد تا واژه محرومیت از این مناطق رنگ ببازد.

ایرج بذرگری نماینده استان البرز و رئیس کمیسیون آموزش،تحقیقات،پژوهش و فناوری‌های دانش بنیان شورای عالی استان‌ها در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی استان‌ها، گفت: فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، فصل الخطاب آشکار و افق روشن در مسیر عزت، اقتدار و عظمت نظام مقدس اسلامی و برنامه و اساسنامه حرکت ما برای نیل به این هدف پر افتخار است.

وی در ادامه با اشاره به ابقا مجتبی عبداللهی به عنوان استاندار استان البرز، افزود: این انتصاب موجب خرسندی مردم و مسئولین و نشانگر شایستگی‌ها، لیاقت و توانمندی این بزرگ‌مرد و خرد و دانش و عالمانه‌اندیشی دولت در امر شایسته‌سالاری است و این حقیر از طرف جامعه شورایی و از طرف مردم فهیم این استان این حسن انتخاب را به استاندار محترم،دولت و آحاد مردم تبریک عرض می‌کنم و آرزوی توفیقات روز افزون برایشان دارم.

عضو شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: شهرستان طالقان پایگاه گردشگری و سلامت به شکل واقعی و خدادادی است اما وقتی امکانات و زیر ساخت‌های پایه ای هنوز در این شهرستان در حد اندک و ناچیز است چگونه می‌توان از پتانسیل‌ها و ظرفیتهای این منطقه بهره برداری شایسته کرد؟

بذرگری با بیان اینکه عمده راه‌های مواصلاتی شهرستان طالقان فرسوده و سالهاست مرمت و بازسازی نشده است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال مسیر منتهی الیه استان قزوین به سمت طالقان(از روستای شکرناب تاروستای انگه) آنچنان وضعیت نامناسبی دارد که ضمن مخاطرات جانی، استهلاک سنگینی برای وسائل نقلیه و هزینه های گزافی را برای حمل و نقل ایجاد کرده است.

وی همچنین بر قوانین ناهماهنگ و دخالت‌های غیر کارشناسانه بعضی از دستگاه‌ها و نهادها بر امور و زندگی و معیشت مردم اشاره کرده و بیان داشت: بزرگترین مشکل حریم‌های بی حد و حساب در اطراف رودخانه ها و حوزه های آبریز است که عملا مرغوبترین زمین‌ها را از دسترس مردم خارج کرده و با محدودیت ملکی فراوانی که در شهرستان طالقان وجود دارد، مردم و جوانان پر استعداد و تحصیلکرده این خطه را درپی کسب و کار و معیشت مجبور به مهاجرت و حاشیه‌نشینی در شهرهای اطراف نموده و این در صورتی است که با راهکارهای علمی و فناورانه همچون دیوارکشی ساحلی، زه‌کشی‌های هدایت آب و غیره می‌توانستیم از حریم‌ها کاسته و به مردم اجازه بهره برداری مهندسی شده بدهیم.

بذرگری ادامه داد: منابع طبیعی به بهانه حفظ و نگهداری از این منابع امکانات و اختیاراتی را که سال‌ها مردم از آن بهره‌برداری می‌کردند و کمترین آسیبی به این چرخه وارد نمی‌کرد را از دسترس مردم خارج کرده و تنها راه درآمدزایی را بر روی این مردم سختکوش بسته و یکی دیگر از عوامل مهاجرت و کوچاندن اجباری مردم شریف این منطقه به شهرها و استان‌های اطراف شده است و این درصورتی است که می‌توانستند با تحقیقات و پژوهشهای علمی از همین منابع طرحهای کشاورزی و درآمد زا که در راستای پویایی این منابع باشد را تعریف کرده و در قالب تعاونی‌ها و شرکت‌ها در اختیار مردم بگذارند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: طرح هادی در روستاها نیز متأسفانه یکی دیگر از مشکلاتی است که بدون حساب و کتاب اعمال می‌شود. درمنطقه محروم و بدون امکانات و درآمد کدام جوان و جمعیت رغبت به ماندن دارد که امروز محدودیت طرح‌های هادی را هم بر آن اضافه کرده‌اند؟ طرحی که گسترش آن صرفاً بر پایه افزایش جمعیت است. مگر می‌توان مردم منطقه‌ای را به اجبار کوچاند،امکانات را سلب و محرومیت ایجاد کرد و بعد بر محور طرح هادی عمل کرد؟

وی افزود: محدودیت طرح‌های هادی باید از مناطق محروم برداشته شود و فرصت توسعه و پیشرفت را به شکلی مدیریت شده به این مناطق داد تا واژه محرومیت از این مناطق رنگ ببازد.

بذرگری اضافه کرد: شهرستان طالقان به عنوان منطقه پاک، زیبا و سالم بهترین اقلیم گردشگری را از تمامی ابعاد آن همچون گردشگری،ورزشی،سلامت،فرهنگی وغیره دارد و با داشتن رودخانه شاهرود، بهترین منبع و فرصت درآمدزایی باغداری است که استعداد پرورش میوه های منحصر به فرد و باکیفیت در این منطقه می‌توان با انتقال بخشی از آب این رودخانه که به نقاط دور دست سایر استان‌ها هم انتقال یافته در امر باغداری و کشاورزی این شهرستان در جهت توسعه صنعت باغداری و کشاورزی که پایه اقتصاد پاک و سالم ایران عزیز است و مورد تأکید مقام معظم رهبری در امر توسعه و خود کفایی است، قدم‌های شایسته ای برداریم.

پایان پیام/

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی