غفاری در مورد موضعگیری اخیر وزیر کشور در خصوص انتخاب مستقیم شهرداران توسط مردم، گفت: اگر مدیریت یکپارچه شهری و روستایی اجرا شد، میتوان در کنار آن موضوع انتخاب مستقیم شهردار را نیز مطرح کرد.
علیرضا غفاری نماینده استان گیلان در شورای عالی استانها با اشاره به موضعگیری اخیر وزیر کشور در خصوص انتخاب مستقیم شهرداران توسط مردم، گفت: در رابطه با این موضوع و اصلاح قانون شوراها که در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، دو نکته را متذکر میشوم.
وی افزود: خطاب نکته اول، به مجلس شورای اسلامی است که در حال بررسی اصلاح مواردی از قانون شوراها است. به عقیده بنده، مجلس نباید نزدیک به انتخابات شوراها این موضوع را کلید میزد و با تصمیمات عجولانه و غیرکارشناسی و بدون نظرخواهی از نخبگان و جامعه شورایی و بررسیهای تطبیقی با دیگر کشورها، این اقدام را انجام میداد.
عضو شورای عالی استانها اظهار داشت: نکته دوم در خصوص اظهارات وزیر محترم کشور در خصوص انتخاب شهرداران توسط مردم است. بنده به عنوان یک عضو شورا، این موضوع را فینفسه دارای اشکال نمیبینم و شخصاً با آن موافقم اما به شرطی که همزمان با آن، طرح مدیریت یکپارچه شهری و روستایی نیز اجرایی شود.
غفاری خاطرنشان کرد: مدیریت یکپارچه شهری، سالهاست بین مجلس و دولت پاسکاری میشود و هر زمان هم موضوع شوراها مطرح میشود، اختیارات آن کاسته شده است. سخن ما این است اگر مدیریت یکپارچه شهری و روستایی اجرا شد، میتوان در کنار آن موضوع انتخاب مستقیم شهردار را نیز مطرح کرد.
وی تصریح کرد: مطابق با فرمایشات امام خمینی(ره) و نص صریح قانون اساسی، قرار بود مدیریت موضوعات محلی به خود مردم از طریق شوراها واگذار شود؛ آیا این اتفاق افتاده است؟ اگر بله که شهردار را هم با رأی مردم انتخاب کنند و شوراها هم به جای شورای شهرداری، شورای شهر به معنای واقعی کلمه بشود.
نماینده استان گیلان در شورای عالی استانها، بیان داشت: البته این مسئله را نیز باید در نظر داشت که همین حالا هم پنجاه درصد روند انتخاب شهردار در اختیار وزارت کشور و نهادهای زیرمجموعه آن است.
غفاری اضافه کرد: صرف اینکه انتخاب شهردار توسط مردم صورت گیرد، بدون در نظر گرفتن اجرای بندهای قانونی مربوط به اختیارات و وظایف شوراها و انجام طرح مدیریت یکپارچه شهری، منطقی نیست و جای بحث دارد.
وی ادامه داد: بنده به عنوان یک عضو شورای عالی استانها اعلام آمادگی میکنم، وزارت کشور یک کمیته علمی و کارشناسی از متخصصان و نخبگان و اعضای شوراها و شورای عالی استانها تشکیل دهد این موضوع و سایر موضوعات مرتبط بررسی شود تا یک کار علمی انجام گیرد.
غفاری در پایان، گفت: اگر وزارت کشور بخواهد با این نگاه که قدرت شوراها کم شود به موضوع انتخاب شهرداران، ورود کند، درست نیست و باید در آن تجدیدنظر صورت گیرد چرا که این نوع نگاه با دیدگاه وفاق ملی دولت در تضاد است و موجب اختلاف میشود.
پایان پیام/