صادقی در جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند: تدوین سند جامع مدیریت بحران شهر تهران نیازمند تجمیع و یکپارچگی اطلاعات است
سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۶
صادقی

احمد صادقی در جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند با موضوع بررسی الزامات اجرایی تهیه سند جامع مدیریت بحران گفت: تجمیع اطلاعات دستگاه ها وسازمان های ذی‌مدخل در حوزه شهری پیش نیاز تدوین و تهیه اسناد سه گانه مدیریت بحران شهر تهران به عنوان طرح جامع مدیریت بحران است که موجب افزایش ایمنی و کاهش تلفات در زمان حادثه خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها، جلسه راهبردی تدوین اسناد سه گانه مدیریت بحران شهر تهران با حضور احمد صادقی رئیس دبیرخانه شورای عالی استان ها و عضو هیات مدیره سازمان پیشگیری و مدیریت بحران، رنجبر، رئیس سازمان حراست، نصیری، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران، جعفری، معاون پژوهشکده سوانح طبیعی، نمایندگان معاونت های تخصصی شهرداری تهران، نماینده موسسه ژئو تکنیک، نماینده سازمان فاوا برگزار شد. 

احمد صادقی در این جلسه با اشاره به اینکه تهران یکی از پر مخاطره ترین شهرهای جهان است گفت: این سخن که اگر در تهران زلزله مهیبی رخ دهد تبدیل به فاجعه انسانی خواهد شد سخنی به گزاف نیست و بارها از سوی کارشناسان و اساتید این حوزه مطرح شده است، اما چه باید کرد که تعداد تلفات در حوادث و سوانح طبیعی به حداقل برسد؟

وی ادامه داد: در این راستا اسناد ملی مدیریت بحران کشور نوشته شده و به تبع آن مقرر شد تا اسناد استانی تا رده های تقسیمات کشوری نیز نگاشته و تدوین شود. یعنی این اسناد برای شهر تهران نیز باید نگاشته و تدوین شود.

صادقی افزود: این امر، مصوبه ستاد ملی مدیریت بحران کشور، مصوبه شورای شهر تهران و مصوبه شورای مدیریت بحران را دارد.

عضو شورای شهر تهران گفت: این طرح و سند بسیار مثمر ثمر خواهد بود چرا که بر اساس آن می توانیم تلفات را به حداقل برسانیم ولو به نجات جان یک نفر بیشتر، همان طور که در آیه 32 سوره مبارکه مائده اشاره شده است نجات جان یک نفر به معنای نجات جان همه است. لذا اهمیت این طرح بر هیچ کس پوشیده نیست. 

رئیس دبیرخانه شورای عالی استان ها در ادامه سخنان خود گفت: با این وجود در نگارش این اسناد یک مشکل بزرگ وجود دارد که البته قابل حل است و آن دسترسی و تجمیع اطلاعات از دستگاه ها و سازمان هایی نظیر آبفا، اداره گاز، اداره برق ، سازمان های شهرداری و غیره است. 

صادقی با بیان خاطره ای از انفجار لوله گاز در شهران گفت: وقتی این حادثه رخ ما مشاهده کردیم که آن نقطه محل تقاطع انشعابات اصلی گاز و آب بوده و علاوه آتش سوزی مهیبی که رخ داد با فوران عظیم آب هم مواجه بودیم، اما دسترسی به اطلاعات و نقشه ها نداشتیم و نمی دانستیم که چه نقاطی مانند این مکان در تهران وجود دارد. لذا بر آن شدیم تا در یک طرح همه جانبه نقاط تقاطعی انشعابات اصلی تهران را شناسایی کنیم که 400 نقطه در این زمینه شناسایی شد که این نقاط از نقاط اصلی و حادثه خیز در شهر تهران بودند و خوشبختانه با این رصد اطلاعاتی و تجمیع داده ها و اقدامات ایمنی لازم، میزان مخاطرات در زمان حادثه کاهش یافت. 

وی افزود: لذا وقتی می گوییم نگارش اسناد نیازمند اطلاعات است اهمیتش در این موارد آشکار می شود. 

صادقی در ادامه افزود: تشکیل چنین جلساتی برای آن است که نوع و جنس داده ها مشخص شود و هماهنگی ها برای در اختیار قرار دادن اطلاعات صورت گیرد. 

وی افزود: اگر در برنامه ریزی برای اجرای زیر ساخت ها نیازمند مصوبه شورا هستیم آن را مطرح کنیم؛ اگر نیاز به مجوز های خاص است آن را بگوییم؛ اگر نیاز به مجوز از نهاد های امنیتی بالادست هست مطرح کنیم تا در این خصوص هماهنگی و برنامه ریزی شود و موانع و مشکلات مرتفع گردد و بتوانیم یک سند جامع و امن برای تهران تدوین کنیم. 

پایان پیام/

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی