اردبیل 3 هزار و 268 عضو شورا دارد | نبود درآمد؛ مشكل شوراهای فرادستی
يکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۰

رئیس شورای استان اردبیل گفت: در دوره پنجم شوراهای اسلامی در مجموع در استان اردبیل 3 هزار و 268 نفر وارد پارلمان‌های محلی شدند.

رئیس شورای استان اردبیل گفت: در دوره پنجم شوراهای اسلامی در مجموع در استان اردبیل 3 هزار و 268 نفر وارد پارلمان‌های محلی شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، حق‌وردی کریمی رئیس شورای اسلامی استان اردبیل در نشست اعضای شورای استان با استاندار اردبیل با بیان مطلب فوق اظهار کرد: از این تعداد 153 نفر عضو شورای شهر، 3 هزار و 115 نفر عضو شورای اسلامی روستا، 10 نفر عضو شورای استان، 62 نفر اعضای شورای شهرستان، 151 نفر عضو شورای بخش و 41 نفر نیز عضو بانوی شورای شهر هستند.

وی با بیان اینکه شورای اسلامی استان اردبیل در 10 ماه فعالیت خود در دوره پنجم 10 جلسه عادی و دو جلسه فوق‌العاده و به شکل منظم داشته است، خاطرنشان کرد: در این میان 99 مصوبه شورای اسلامی استان به انجام رسیده که مصوبات به صورت منظم به دستگاه‌های اجرایی ارسال شده است.

رئیس شورای استان اردبیل گفت: طی مکاتباتی که بعدها پیگیری کردیم بیش از 60 درصد مصوبات اجرایی و عملیاتی شده و مابقی نیز در دست پیگیری است.

کریمی بیان کرد: از مهمترین و اساسی‌ترین مسایل و مصوبات طرح شده آموزش قوانین و مقررات شوراها با همکاری مدیر کل دفتر امور شهری و شوراها و همچنین مدیر کل امور روستایی و شوراها بوده که در کنار آن به تجهیز دبیرخانه شورای اسلامی شهرستان‌ها و بخش‌ها و نظارت بر عملکر شوراهای شهر و شهرستان اقدام شده است.

وی از تلاش و جدیت در جلب سرمایه‌گذاران به منظور حضور این سرمایه‌گذاران در استان اشاره کرد و افزود: برگزاری جلسات با حضور تمامی شهرداران استان و برگزاری جلسات دوره‌ای در شهرستان‌ها با هدف بررسی مشکلات شوراها و شهرداری‌ها در این مدت انجام شده تا در سایه این اقدامات مشکلات و نارسائی‌ها برطرف شود.

رئیس شورای استان اردبیل از برگزاری چهار جلسه شورای استان در شهرستان‌ها با همراهی فرمانداران و مسئولان شهرستان‌ها خبر داد و تصریح کرد: این نشست‌های تعاملی در راستای حل مشکلات شهرستان‌ها تداوم می‌یابد.

کریمی اضافه کرد: ما نشست‌هایی را با معاونین استاندار و همچنین مدیران امور شهری و روستایی استانداری و سایر مدیران به منظور تعامل و بررسی راهکارهای لازم در زمینه خدمات‌رسانی مطلوب‌تر و نحوه تعامل دستگاه‌های اجرایی با شوراها برگزار کردیم.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که شوراها نتوانستند به شکل مطلوب در توسعه و عمران و پیشرفت شهرها موثر باشند عدم تسلط به قوانین و مقررات شوراها و شهرداری‌هاست که بر همین اساس آموزش شوراها به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی شورای اسلامی استان مدنظر قرار گرفته است.

رئیس شورای استان اردبیل اظهار کرد: در این مدت فعالیت شوراها در دور پنجم ما نسبت به برگزاری 2 کارگاه آموزشی به منظور ارتقای دانش، وظایف و اختیارات شوراها با حضور اساتید شورای عالی استان‌ها اقدام کردیم که با استقبال و رضایتمندی شوراها همراه بوده است.

کریمی مهمترین و اصلی‌ترین مشکل شوراهای فرادستی را نبود منبع درآمد و اعتبار مشخص اعلام کرد و گفت: در سالجاری هیچگونه اعتباری برای هزینه‌های جاری شورای اسلامی استان اردبیل واریز نشده و عملا شوراهای استان حتی قادر نیستند جلسات قانونی خود را با حضور مسئولان دعوت شده برگزار کنند.

وی بیان کرد: نبود امکانات اولیه برای انجام وظایف قانونی و تشکیل جلسات علیرغم پیگیری‌ها و مکاتبات متعددی که با مسئولان داشتیم سبب شده که اکثر شوراهای شهرستان به حالت تعطیل درآیند.

رئیس شورای استان اردبیل ضرورت صدور کارت شناسایی برای اعضای شوراهای شهر و شورای استان را یادآور شد و افزود: حضور مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری در تمامی شهرهای استان و تشکیل جلسه و بررسی مشکلات شوراها و شهرداری‌ها کار ارزشمندی است که امیدواریم با تصویب و تنظیم صورت جلسه در حوزه خدمات شهری پروژه‌های نیمه تمام، پروژه‌های پیشنهادی، ساماندهی وضعیت پرسنل شهرداری‌ها، حوزه سرمایه‌گذاری، بحث آموزش و برگزاری کارگاه‌های آموزشی با جدیت دنبال شود.

کریمی خاطرنشان کرد: شوراهای اسلامی به عنوان نهاد مدنی و پل ارتباطی میان مردم و دولت بهترین زمینه برای جلب مشارکت مردم در مناطق شهری و روستایی در برنامه‌ریزی‌ها محسوب می‌‌شود.

وی اضافه کرد: مدیران شهری و روستایی باید به شوراهای اسلامی به عنوان نهاد مطلع از خواسته‌ها و نیازهای مناطق نگاه کنند و از راهکارها و طرح‌های پیشنهادی در زمینه‌های مختلف عمران شهری و روستایی و پیشبرد اهداف اجتماعی و فرهنگی بهره گیرند.

رئیس شورای استان اردبیل با بیان اینکه شوراهای اسلامی با مردم مناطق مختلف در ارتباط مداوم هستند و این ارتباط می‌تواند زمینه استفاده از نظرات و ایده‌های نخبگان را فراهم کند، اظهار کرد: جایگاه شوراها در روستاها و شهرها با توجه به دیدگاه مردم برای همگان روشن است و در این چند سال که از شکل‌گیری شوراها در روستاها و شهرها می‌گذرد بسیاری از مشکلات گذشته با کمک مسئولان و با تعامل شوراها و دهیاران و شهرداری‌ها با مردم و دولت برطرف شده است.

کریمی ادامه داد: شورای استان ظرفیتی عظیم برای حل و فصل مسایل و ایجاد تعامل بین دستگاه‌های اجرایی محسوب می‌‌شود که قطعا با هم اندیشی اشخاص تاثیرگذار و نیروهای کارآمد در شهرستان‌ها با تشکیل جلسات و با بهره‌مندی از ظرفیت بالفعل و بالقوه مجموعه‌های مختلف می‌توان بسیاری از موانع و مشکلات را برطرف و در توسعه همه جانبه این بخش‌ها گام موثری برداشت.

 

کمربندی سرعین تا 4 ماه آینده تکمیل و افتتاح می‌شود

نائب رئیس شورای استان اردبیل گفت: کمربندی سرعین تا چهارماه آینده تکمیل و آماده افتتاح می‌شود که برای احداث پل این مسیر نیاز به مساعدت مسئولان استانی داریم.

اکبر مینایی در نشست اعضای شورای استان با استاندار اردبیل اظهار کرد: ما پیشنهاد می‌کنیم جلسات مشترک اعضای شورای استان با استاندار اردبیل به صورت فصلی برگزار شود تا در یک تعامل و همکاری مناسب فضای حل مشکلات شهرهای مختلف استان با کمک مسئولان ارشد استان اردبیل فراهم آید.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان‌های مختلف دبیرخانه شورای شهرستان‌ها از محل مناسب و امکانات اولیه بی‌بهره هستند که ما انتظار داریم با کمک فرمانداران فضای مناسبی برای روسای شوراهای شهرستان در نظر گرفته شود چرا که این مجموعه حلقه واسط شورای شهرها و استان محسوب می‌شوند.

نائب رئیس شورای استان اردبیل ضرورت تجهیز شوراهای شهرستان و استان را به امکانات مناسب یادآور شد و گفت: در کنار بروزرسانی این تجهیزات و امکانات شوراها به جد نیازمند آموزش مستمر هستند تا با حضور در این دوره‌ها به شکل تخصصی با قوانین و مقررات و همچنین آئین‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها آشنایی پیدا کنند.

مینائی افزود: باید براساس قوانین صورت جلسات شورای برنامه‌ریزی و مصوبات آنها به شورای استان ارسال شود تا اعضای شورای استان نیز نظر پیشنهادی خود را برای اجرایی شدن این مصوبات ارائه کنند.

وی برگزاری همایش مشترک شهرداری‌ها با شوراها را به صورت فصلی و همچنین برگزاری همایش هیئت‌های تطبیق را در جلوگیری از رفتارهای سلیقه‌ای یادآور شد و تصریح کرد: ما در شهرستان سرعین و در مسیر توسعه این شهرستان نیازمند طرح‌های پیشنهادی و برنامه‌ریزی‌های دقیق هستیم تا با توجه به موقعیت این شهرستان گردشگرپذیر زیرساخت‌های لازم براساس طرح جامع شهری مهیا شود.

رئیس شورای شهر سرعین گفت: ما انتظار داریم ساختمان دولت در سرعین که سال‌هاست نیمه کاره به حال خود رها شده تعیین تکلیف شود و در کنار آن برای تکمیل کمربندی سرعین اهتمامی جدی داریم تا با این اقدان مشکلات ترافیکی در داخل شهر برطرف شود.

مینایی همچنین از استاندار اردبیل خواست؛ تا در تامین قیر مورد نیاز برای شهرداری‌های با درآمد ضعیف و همچنین حل مشکلات روستائیان در حوزه راه و مسیرهای ارتباطی عنایت ویژه داشته باشد.

بازگشایی چهارراه گرمی معلق مانده است

سخنگوی شورای استان اردبیل گفت: به رغم تاکید استاندار اردبیل بازگشایی چهارراه امام در گرمی به تاخیر افتاده و معلق مانده است.

بهمن قهرمانزاده در نشست اعضای شورای استان با استاندار اردبیل اظهار کرد: با توجه به عملکرد خود فرماندار شهرستان گرمی ما از استاندار اردبیل انتظار داریم از جابجایی و تغییر فرماندار گرمی پرهیز کنند چرا که شهرداری و اعضای شورای شهر از عملکرد امامی فرماندار این شهرستان رضایت کامل دارند.

وی به واگذاری مجموعه گردشگری گیلارلو به بخش خصوصی و خروج این منطقه از بن‌بست واقعی اشاره و خاطرنشان کرد: واگذاری این مجموعه‌ می‌تواند به توانمندی مالی و تحول اقتصادی منطقه با مشارکت سرمایه‌گذاران کمک کند.

نماینده گرمی در شورای استان اردبیل بیان کرد: ما در شهرداری گرمی از داشتن دستگاه حمل زباله بی‌بهره هستیم و انتظار می‌رود مسئولان استانی نسبت به اختصاص یک دستگاه ماشین‌حمل زباله و جمع‌آوری پسماند به شهرداری گرمی توجه و عنایت ویژه داشته باشند.

سخنگوشورای اسلامی استان اردبیل افرود: ما از کمترین امکانات در شهرستان گرمی بی‌بهره هستیم و حتی در تامین خودروی سبک نیز شهرداری گرمی با مشکل جدی روبروست که ضرورت دارد نسبت به اختصاص خودروی سبک به شهرداری گرمی توجهی ویژه شود.

وی ضرورت بازگشایی چهارراه امام، جذب نیروهای جدید در حل مشکل کمبود نیرو را به همراه صدور کارت شناسایی برای اعضای شوراهای شهر یادآور شد.

با اجرای کامل پروژه عظیم جاده خلخال _درام، گردشگری خلخال و استان متحول خواهد شد.

محمدی نماینده شورای اسلامی شهرستان خلخال در شورای اسلامی استان ضمن تقدیر و تشکر از زحمات استاندار محترم و فرماندار تلاشگر شهرستان و نماینده محترم در خصوص پیگیری های پروژه جاده درام _خلخال و آسفالت ماجولان _ماسوله، از طرف مردم شهرستان خلخال نیز تقدیر و تشکر کردند و ابراز نمودند با اجرای کامل این پروژه نه تنها گردشگری شهرستان خلخال بلکه گردشگری استان نیز متحول خواهد شد.

شهرستان خلخال به عنوان دروازه ورودی استان از طرف جنوب  محسوب شده و اعلام نمودند بایستی مسولین استانی توجه ویژه‌ای به این شهرستان داشته باشند.

محمدی عضو شورای شهرستان خلخال  در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات شهرستان و شهرداری ها پرداخت و تصریح کرد: مشکل ساماندهی نیروهای شهرداری ها، کمبود اعتبارات شهرداری ها و فرسوده بودن ماشین آلات شهرداری های خلخال، کلور و هشجین، مشکل پسماند (محل دفن زباله) خلخال که همت تمام مسولین استانی و شهرستانی را می طلبد، حل مشکل مجتمع خدماتی رفاهی شهرداری هشجین که یک درآمد پایدار برای شهرداری خواهد بود، بازنگری در طرح های جامع شهری شهرهای کلور و هشجین، اجرایی شدن سد شهید عمران پستی که قولش را استاندار محترم در هفته وحدت در مسجد جامع  هشجین به مردم خورش رستم داده بودند، پروژه 13 کیلومتری هشجین به جاده سرچم اردبیل خیلی ضعیف و کند اجرا می شود دستور ویژه استاندار محترم را می طلبد از اهم مشکلات است.

وی همچنین بلاتکلیفی ناحیه صنعتی هشجین که مهر ماه سال گذشته با حضور مسولین کشوری و استانی و شهرستانی کلنگ زنی شده ولی همچنان لاینحل مانده است، احداث خانه هلال در شهرهای کلور و هشجین، اجرای فاز دوم مطالعات فاضلاب شهری شهرهای کلور و هشجین، مشکل آب شرب هشجین که کاملا شور بوده و حل این مشکل، از طریق آب روستای سوسهاب که قبلا نیز از این روستا تامین می شد، مشکل افت فشار برق هشجین و اعلام نارضایتی مردم هشجین از این معضل به طوری که هر هفته شاهد سوختن وسایل برقی شهروندان هستیم و همچنین پیگیری مشکل روشنایی معابر و جابجایی تیربرق های مزاحم سطح شهر، استخر ورگوان که از طریق جهاد کشاورزی استان اجرا می شود سه سال است بلاتکلیف مانده است و احداث اورژانس 115 شهری هشجین با توجه به تصادفات رانندگی در مسیر سرچم از دیگر مشکلات است که بایستی رسیدگی شود.

تکمیل پایاب سد گیوی مطالبه به حق مردم این منطقه است

همچنین در این جلسه حمید حسنی عضو شورای شهر کوثر در سخنانی بیان کرد: مردم این منطقه سال‌هاست چشم انتظار احداث پایاب سد گیوی هستند تا از نتایج و ثمرات این پروژه در توسعه بخش کشاورزی استفاده کنند.

حمید حسنی گفت: در سفر پیش روی رئیس جمهور تنها مطالبه مردم منطقه تخصیص اعتبار برای تکمیل این پروژه است که گرهی از مشکلات مردم منطقه را باز نخواهد کرد.

وی نزدیکی گیوی را به محور سرچم یادآور شد و گفت: این مسیر می‌تواند گیوی را از بن بست نجات دهد و بهترین مسیر در دسترسی به شهرهای همجوار باشد.

عضو شورای استان اردبیل خاطرنشان کرد شهرداری گیوی 6 ماه است که حقوق و بیمه کارگران خود را پرداخت نکرده و این شهرستان در کنار گرمی جزو مناطقی محسوب می‌شود که دستگاه حمل زباله ندارد که امیدواریم در حل این مشکلات استاندار اردبیل توجهی جدی به این شهرستان داشته باشند.

شهرداری مشگین‌شهر نیروی کارآمد ندارد

نماینده مشگین‌شهر در شورای اسلامی استان اردبیل گفت: شهرداری مشگین‌شهر در قیاس با سایر شهرداری‌ها بدهکارترین شهرداری استان است به طوری که 21 میلیارد تومان بدهی دارد و در کنار آن نیروهای شهرداری مشگین‌شهر نیز کارآمد و توانمند محسوب نمی‌شوند.

فریدون محمدی در نشست اعضای شورای استان با استاندار اردبیل با انتقاد از وضعیت شوراهای شهرستان و نبود یک مکان مناسب برای آنها بیان کرد: جالب است روسای شوراهای شهرستان مهر را در جیب خود گذاشته و بدون اینکه اتاقی برای کار و فعالیت و تشکیل جلسات داشته باشند سرگردان و ویلان هستند.

محمدی گفت: شهرداری مشگین‌شهر در قیاس با سایر شهرداری‌ها بدهکارترین شهرداری استان است به طوری که 21 میلیارد تومان بدهی دارد و در کنار آن نیروهای شهرداری مشگین‌شهر نیز کارآمد و توانمند محسوب نمی‌شوند.

وی اهمیت اجرایی شدن طرح جامع و تفصیلی مشگین‌شهر را یادآور شد و تصریح کرد: انتظار می‌رود بدهی شهرداری مشگین‌شهر تقسیط شده و این مجموعه از وضعیت کنونی به نوعی خارج شوند.

عضو شورای شهر مشگین‌شهر با انتقاد از تکمیل نشدن محور چهارخطه اردبیل – مشگین‌شهر به رغم گذشت سالیان طولانی خاطرنشان کرد: قرار بود سال گذشته این پروژه به اتمام برسد اما با این وضعیت افتتاح آن به سال آینده موکول شده است.

محمدی ضرورت اختصاص قیر یارانه‌ای و کمک به توسعه گردشگری را به عنوان منبع درآمد شهرداری مشگین‌شهر یادآور شد و تصریح کرد: ما از محل آب‌های گرم نیز می‌توانیم درآمدی را برای شهرداری‌ مشگین‌شهر در نظر بگیریم.

اهلیت، در واگذاری کشت و صنعت، اصل اساسی است

نماینده شورای شهرستان  بیله‌سوار در شورای استان اردبیل نیز اظهار کرد: با توجه به ترانزیتی بودن جاده‌های شهرستان بیله‌سوار به سمت گرمی و پارس‌آباد ضرورت داررد چهارخطه کردن این مسیرها و آسفالت مناسب محورهای مواصلاتی یاد شده مورد توجه قرار گیرد.

هوشنگ محمدی بیان کرد: در تقسیم اراضی پایاب شبکه خدافرین ضروری است تا حق و حقوق جامعه عشایری و روستایی به ویژه ساکنین منطقه مورد توجه قرار گیرد تا دغدغه و نگرانی که از این بابت وجود دارد در بین اهالی منطقه برطرف شود.

وی موضوع تعمیر و نگهداری تاسیسات آب شرب را در بیله‌سوار و جعفرآباد یادآور شد و گفت: ما نه تنها مخالف واگذاری کشت و صنعت به بخش خصوصی نیستیم بلکه معتقدیم اگر این مجموعه رایگان نیز واگذار شود باید به اهل آن واگذار کنیم تا سودآوری و اشتغال در این بنگاه اقتصادی به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه قرار گیرد.

محمدی همچنین اهمیت جذب سرمایه‌گذاران را در تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های در حال اجرا یادآور شد و تصریح کرد: باید زمان‌بندی اجرای این پروژه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

 

انتهای پیام/

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی