
سینا ساریخانی، گفت: چیزی که نگران کننده است این نکته است که استان فارس به رتبه اول فرونشست زمین در جهان نزدیک شده و باید هرچه سریعتر تدابیری اتخاذ شود تا از گسترش فرونشست در این استان جلوگیری شود.
سینا ساریخانی نماینده استان فارس در شورای عالی استانها در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی استانها، گفت: چیزی که نگران کننده است این نکته است که استان فارس به رتبه اول فرونشست زمین در جهان نزدیک شده و باید هرچه سریعتر تدابیری اتخاذ شود تا از گسترش فرونشست در این استان جلوگیری شود.
وی افزود: بیش از ۷۳ دشت استان فارس از جمله دشت مرودشت به عنوان یکی از بحرانیترین مناطق استان فارس، با میانگین فرونشست سالانه ۱۰ - ۱۵ الی ۳۰ سانتیمتر در حال افزایش و مواجهه با این پدیده است. متأسفانه در دشت های جنوبی استان نیز پدیده فرو چاله و فرونشست زمین و کم آبی بطور جدی وجود دارد.
عضو شورای عالی استانها اظهار داشت: خشکسالی و فرونشست زمین در فارس به مرور زمان آسیبهای جدی و غیرقابل بازگشتی به استان در آینده وارد میکند. این بحران که به آرامی اما به طور پیوسته در حال گسترش است، تهدیدی جدی برای زیرساختها و منابع طبیعی این استان به شمار میرود.
ساریخانی تصریح کرد: استفاده بیش از حد از آب سفرههای زیر زمینی برای کشاورزی و موارد صنعتی در استان فارس نه تنها ذخیره آب نسلهای آینده را هدر میدهد، بلکه منجر به بروز پدیدههایی چون فروچاله ها و فرونشست زمین و کم شدن آب شرب شده است.
وی اضافه کرد: با این وجود، کم هزینهترین و منطقیترین راهی که وجود دارد و میتوان آن را تدبیر کرد: فرهنگسازی و آموزش در زمینه مصرف بهینه آب، مدیریت صحیح منابع آب، تعیین الگوی کشت محصولات، برداشت میزان مشخص آب، مسدود کردن چاههای غیره مجاز و ممانعت از صدور مجوز حفر برای چاههای جدید است.
نماینده استان فارس در شورای عالی استانها، بیان داشت: در حال حاضر بیشتر مناطق کشور دچار خشکسالی شدید و فرونشست زمین شده و نباید بی دلیل و بدون برنامه از آبهای زیرزمینی استفاده کنیم چرا که مشکل فرونشست زمین و کم آبی در کشور به خصوص در فارس بسیار جدی است و اگر چنین شرایطی را مدیریت نکنیم، منابع آب زیرزمینی فرصت تجدید حیات را از دست خواهند داد و هشدارهایی که در خصوص بحران کم آبی و فرونشست زمین داده میشود، به واقعیت تبدیل خواهد شد.
پایان پیام/