
ساریخانی گفت: در چند دهه اخیر دلالان و رباخواران توانستهاند بدنه قدرتمندی را در اقتصاد کشور شکل دهند. امروزه بسیاری از افراد و مؤسسات مالی با روشهای جدید، ربا را در قالب معاملات قانونی پنهان میکنند.
سینا ساریخانی نماینده استان فارس در شورای عالی استانها در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی استانها با بیان اینکه طی چند دهه اخیر دلالان و رباخواران توانستهاند بدنه قدرتمندی را در اقتصاد کشور شکل دهند، گفت: امروزه بسیاری از افراد و مؤسسات مالی با روشهای جدید، ربا را در قالب معاملات قانونی پنهان میکنند.
وی افزود: رونق تولید، ستون اصلی هر اقتصاد زنده و پویا است و سرمایهگذاری، نیرویی است که این ستون را استوار نگه میدارد. با وجود منابع عظیم طبیعی و انسانی در کشور عزیزمان ایران، بخش قابلتوجهی از سرمایهها به جای تولید، در حوزههای غیرمولد مانند سفتهبازی، دلالی، پول بهره ای و انباشت دارایی متمرکز شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی شورای عالی استانها اظهار داشت: متأسفانه فرهنگ و انگیزه تولیدمحوری و ارزش قائل شدن برای کار و تولید و تلاش مضاعف برای ارتقای دانش و مهارت، کم رنگ شده و سرمایهگذار و تولید کننده بخاطر عدم حمایت دولت از آنها، مجبور شدند به دلالان و افراد و مؤسسات مالی که پول سودی با بهره بالا می دهند پناه بیاورند و این مسئله در آینده تبعات زیانباری به اقتصاد کشور و مردم وارد خواهد کرد.
ساریخانی ادامه داد: پول و سرمایه به جای بنگاهداری و رواج پول بهره ای، باید به عنصری مولد در اقتصاد کشور تبدیل شود به طوری که ظرفیتهای اقتصادی کشور را بیش از پیش در عرصهی تولید فعال کند.سرمایهگذاری برای تولید، نهتنها یک استراتژی اقتصادی، بلکه یک ضرورت ملی است.
نماینده استان فارس در شورای عالی استانها، خاطرنشان کرد: با تکیه بر منابع داخلی و استفاده هوشمندانه از ظرفیتهای خارجی، مشوقهای مالیاتی، ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری با سود پایین و تضمینشده و مدیریت صحیح واسطه گران و جلوگیری از ورود پولهای سودی با بهره بالا، کشور را میتوان به خودکفایی و توسعه پایدار سوق داد. این هدف نیازمند اصلاحات ساختاری، اعتمادسازی و مدیریت اساسی و زیربنایی است تا سرمایهها به جای انباشت در حوزههای غیرمولد و منفعت طلب، به خدمت تولید و آینده کشور درآیند.
ساریخانی اضافه کرد: دولت با آگاهی کامل از نقاط ضعف و قوت، برای دستیابی به هدف آرمانی کشور که همان برتری و اقتدار است، باید بستر و زیرساخت مناسب توسعه را ایجاد کند و با هماهنگی و مدیریت صحیح منابع مالی و انسانی، با تصمیمگیری صحیح در مقابله با بحران و استفاده از فرصتها به آرمان خود که همان جایگاه حقیقی ایران اسلامی است دست یابد.
پایان پیام/