
کوروش حصیرباف، گفت: استان سمنان که به نام "جزیرهی گویشها" لقب گرفته، نشان دهندهی تاریخ و فرهنگی غنی در روزگار پرفراز و نشیب این منطقه است که همزیستی و وفاق اقوام متعدد را در دیار دارالمرحمه، بدون آنکه بر فرهنگ زبانی یکدیگر خدشه وارد کنند، نشان میدهد.
کوروش حصیرباف نماینده استان سمنان در شورای عالی استانها در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها با اشاره به دوم اسفند که از سوی یونسکو به نام روز جهانی زبان مادری نامگذاری شده است، گفت: استان سمنان که به نام "جزیرهی گویشها" لقب گرفته، نشان دهندهی تاریخ و فرهنگی غنی در روزگار پرفراز و نشیب این منطقه است که همزیستی و وفاق اقوام متعدد را در دیار دارالمرحمه، بدون آنکه بر فرهنگ زبانی یکدیگر خدشه وارد کنند، نشان میدهد.
وی افزود: گویشهای دیار قومس دارای قدمت تاریخی زیادی است، به طوری که دربسیاری از کتابهای تاریخ جغرافیای قدیم از زبان مردم نواحی قومس سخن به میان آمده و در بین زبانها و لهجهی ایرانی، "زبان سمنانی" از آن دسته است که اصالت خود را حفظ کرده و به ثبت ملی نیز رسیده است.
رئیس شورای اسلامی استان سمنان، اظهار داشت: گویشهای قومسی متعلق به آن دسته زبانهایی است که قوم مادها و پارتها به آن تکلم میکردند و ریشه در زبان پهلوی دارد که میتوان به لهجه و زبان و گویشهای این منطقه از جمله سمنانی، سنگسری، شهمیرزادی، سرخهای، لاسجردی، افتری و بیابانکی و شاهرودی و دامغانی اشاره کرد.
عضو شورای شهر نمونه بین المللی گردشگری شهمیرزاد پیشنهاد داد: سمنان به عنوان پایتخت شهرهای جاده ابریشم ایران میتواند با برگزاری همایشهای ملی در زمینهی زبانها و گویشها در دوم اسفند هر سال شکوه دیار دارالمرحمه که بیانگر همزیستی و وفاق مردمان این منطقه است را به عنوان الگویی برای جامعهی جهانی در عرصه بینالمللی معرفی کند.
حصیرباف تاکید کرد: این ظرفیت همزیستی فرهنگی و هویتی زمینهی رخ نمایی فرهنگ صلح آمیز و وفاق و پایداری اجتماعی ایران در این منطقه را به همراه دارد.
پایان پیام/