
فلاح گفت: با ایجاد شوراهای محلی تصمیمگیریها از سطح ملی به سطح محلی منتقل شد و موجب شد تمرکززدایی و افزایش کارآمدی در مدیریت شهری و روستایی صورت بگیرد، همچنین شوراها نقش بسزایی در توسعه زیرساختهای محلی، همچون جادهها، بهداشت، آموزش، فرهنگی و خدمات عمومی در مناطق مختلف بهویژه در مناطق محروم داشتند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها، محمدرضا فلاح نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان ها در خصوص مشارکت مردم در اداره امور شهرها اظهار کرد: در آموزههای دینی ما به امر شور و مشورت تاکید بسیار شده است و در قرآن سورهای به نام شورا آورده شده، همچنین در دو آیه از قرآن به شور و مشورت اشاره شده است، هر کاری که با مشورت انجام شود، خطای کمتری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به امر مشورت تاکید شده و یک فصل و شش اصل در قانون اساسی مربوط به این موضوع است، افزود: در جمهوری اسلامی ایران شوراهای شهر و روستا یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود که در راستای تحقق مردم سالاری دینی و مشارکت عمومی در مدیریت محلی ایجاد شده است.
عضو شورای عالی استان ها با اشاره به مهمترین دستاوردهای شوراها در انقلاب اسلامی تصریح کرد: میتوان به تقویت مشارکت مردمی که شوراها با فراهمکردن زمینه حضور مستقیم مردم در تصمیمگیریهای محلی موجب افزایش مشارکتهای عمومی در امور اجرایی و خدماتی و توسعه پایدار در مناطق مختلف کشور شد.
فلاح با اشاره به تمرکززدایی در مدیریت گفت: با ایجاد شوراهای محلی تصمیمگیریها از سطح ملی به سطح محلی منتقل شد و موجب شد تمرکززدایی و افزایش کارآمدی در مدیریت شهری و روستایی صورت بگیرد، همچنین شوراها نقش بسزایی در توسعه زیرساختهای محلی، همچون جادهها، بهداشت، آموزش، فرهنگی و خدمات عمومی در مناطق مختلف بهویژه در مناطق محروم داشتند.
وی با اشاره به تقویت عدالت اجتماعی خاطرنشان کرد: شوراها بهواسطه شناسایی مشکلات و نیازهای محلی به توزیع عادلانه منابع و امکانات در شهرها و روستاها کمک کردند، این بهواسطه این است که شوراها در بطن مردم هستند و مشکلات و معضلات را به عینه لمس میکنند و تلاش آنها بر این است که امکانات بهصورت عادلانه توزیع شود.
نماینده استان اصفهان در شورای عالی استان ها با اشاره به پاسخگویی و شفافیت تاکید کرد: وجود شوراها موجب شده که مدیران محلی بهویژه مدیران مدیریت شهری اعم از شهردار، معاونان و کارشناسان در برابر مردم پاسخگو باشند و شفافیت در برابر تصمیمگیریها را در مدیریت شهری مشاهده میکنیم، امیدوارم بحث شوراها در سایر ادارات نیز بتواند ورود پیدا کند، بحث مدیریت وارد شهری را داریم که سایر مدیران خدماترسان در شهرها و روستاها نیز پاسخگوی مردم باشند که این امر تحقق پیدا نکرده است.
فلاح با اشاره به ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی گفت: شوراها با تکیه بر آموزههای انقلاب اسلامی در راستای تقویت ارزشهای فرهنگی، دینی و اخلاقی در جامعه محلی نقش خوبی را ایفا کردند، همچنین شوراها بهعنوان نزدیکترین نهاد به مردم با شناسایی دقیق مشکلات محلی توانستند در بسیاری از موارد راهحلهای مؤثر و کارآمدی را ارائه دهند که دستاوردهای آن از آغاز به کار شوراها آغاز شده است و مردم خدمات را لمس کردهاند.
وی با اشاره به تقویت هویت محلی افزود: شوراها با توجه به مسائل فرهنگی و بومی به تقویت هویت محلی و حفظ سنتها و ارزشهای بومی کمک کردند که این دستاوردها نشاندهنده اهمیت شوراها در ساختار مدیریتی جمهوری اسلامی ایران و نقش آنها در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی بوده است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در شهر اصفهان نیز پس از تشکیل شوراها که در حال حاضر دوره ششم آن را پشت سر میگذاریم، شاهد توسعه مراکز تفریحی، فرهنگی و گردشگری بهصورت بسیار خوب و ایدهآل هستیم، همچنین توسعه ناوگان حملونقل عمومی، اجرای طرحهای توسعه شهری و بهبود زیرساختها انجام شده است.
فلاح خاطرنشان کرد: تشکیل شوراها موجب شده تا کوتاهیها و قصور بعضی ادارات را به دوش بگیریم و تلاش کنیم تا به کمک سایر ادارات که نتوانستند وظایف خود را در سطح شهر به نحو احسن ارائه دهند، بیاییم و ورزشگاهها و فرهنگسراها و مراکز فرهنگی در سطح شهر ساخته شود.
وی گفت: تلاش ما بر این است به سمت و سویی حرکت کنیم تا مدیریت واحد شهری تحقق پیدا کند و بتوانیم برای تمام ادارات تسهیلگری انجام دهیم و رضایت مردم را حاصل کنیم.
پایان پیام/