قاسمی گفت: به دلیل واردات بیش از حد، کارخانجات داخلی موفق به فروش محصول چای خود نیستند و این موضوع امکان پرداخت پول چایکاران را از بین برده است.
جعفر قاسمی نماینده استان گیلان در شورای عالی استانها در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی شورای عالی استانها با بیان اینکه گیلان از قطبهای کشاورزی ایران است، گفت: این استان سهم بسزایی در تأمین محصولات کشاورزی بهویژه چای دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه میزان تولید برگ سبز چای در کشور بالغ بر ۱۲۰ هزار تن است، متأسفانه چای خشک حاصل از این میزان، تنها ۳۵ هزار تن است.
عضو شورای عالی استانها اظهار داشت: طبق برنامه مقرر شده که دولت ۲۵ درصد از کل مبلغ چای را از طریق سازمان برنامه و بودجه به چایکاران پرداخت کند و ۷۵ درصد باقیمانده را کارخانهدار پرداخت کند.
قاسمی ادامه داد: با عنایت به اینکه کل مصرف چای در کشور ۱۲۰ هزار تن به مبلغ ۲۱۰۰ میلیارد تومان است مجموع پرداختی دولت از سهم ۲۵ درصدی تعیین شده، ۶۰۰ میلیارد تومان و سهم کارخانهدار نیز ۶۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی مبلغ هنوز پرداخت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: با گذشت چندین ماه کشاورزان نتوانستهاند مطالبات خود را دریافت کنند در حالی که تصمیم گرفته شده بود بر اساس ثبت سفارش اقدام به واردات چای انجام شود و طبق این تصمیم دولت موظف است بر اساس قانون ۳۰ درصد تولید کارخانجات را خریداری کند و بعد اجازه واردات را خواهد داشت که متأسفانه این موضوع به درستی انجام نگرفته است.
قاسمی در پایان تصریح کرد: به دلیل واردات بیش از حد، کارخانجات داخلی موفق به فروش محصول چای خود نیستند و این موضوع امکان پرداخت پول چایکاران را از بین برده است. دولت و وزارت جهاد کشاورزی لازم است هر چه سریعتر به این مسئله ورود کرده و مطالبات را تسویه کنند تا کشاورزان، دلسرد نشده و کشت چای را رها نکنند.
پایان پیام/