نماینده استان کرمان در شورای عالی استان‌ها: از تولید کنندگان پسته، حمایت بیشتری صورت گیرد/ اگر وضعیت به همین منوال پیش برود تا ۱۰ سال آینده، تقریبا اثری از محصول پسته در کرمان باقی نمی ماند
دوشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
پوربلوچی

پوربلوچی گفت: پسته یک مزیت اقتصادی برای ارزآوری غیر نفتی برای کشور است و باید این محصول استراتژیک را گسترش داد و از تولید کنندگان در مقابله مشکلات مختلف حمایت کرد. بسیاری از پسته کاران خرده مالک هستند و سودی که از باغ‌ها دارند هزینه معیشت سالانه آن‌ها می‌شود و قابل توجه نیست.

غلامرضا پوربلوچی نماینده استان کرمان در شورای عالی استان ها در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها با اشاره به مشکلات باغداران پسته گفت:  حدود دو دهه قبل، از یک درخت پستۀ بالغ در سال حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلو پستۀتر برداشت می شد اما در حال حاضر، نهایت ۳۰ کیلو پسته برداشت می شود و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، تا ۱۰ سال آینده، تقریبا اثری از محصول پسته در استان باقی نمی ماند.

وی افزود: مهم ترین دلیل کاهش محصول پسته، خسارات مختلفی است که در سال های اخیر بر اثر تغییر اقلیم به درختان پسته وارد شده است. به طور مثال، در فصول سرد که درخت نیاز به سرمای زیر صفر دارد، هوا بهاری می شود، اما در اوایل بهار که موقع باز شدن جوانه های پسته است، ناگهان با سرمای شدید، تمام دسترنج یک سالۀ پسته کار نابود می شود.

عضو شورای عالی استان ها ادامه داد: هزینه نگهداری و تیمارداری درختان پسته سر به فلک گذاشته است؛ قیمت سموم، کودهای حیوانی، شیمیایی و دستمزد کارگر در ۲ سال اخیر  پنج تا ۶ برابر شده در حالی که قیمت پسته بر خلاف آنچه گفته می شود برای کشاورز نهایت ۲ برابر شده که همان هم به دلیل از بین رفتن محصول عایدی چندانی برای پسته کاران ندارد.

پوربلوچی اظهار داشت: پسته یک مزیت اقتصادی برای ارزآوری غیر نفتی برای کشور است و باید این مزیت را گسترش داد و از تولید کنندگان در مقابله مشکلات مختلف حمایت کرد. بسیاری از پسته کاران خرده مالک هستند و سودی که از باغ‌ها دارند هزینه معیشت سالانه آن‌ها می‌شود و قابل توجه نیست.

نماینده استان کرمان در شورای عالی استان ها خاطرنشان کرد: با توجه به طولانی بودن دوره بهره‌‌‌برداری و درآمدزایی پسته برای کشاورزانی که درآمد دیگری ندارند، هزینه‌‌ نگهداری این محصول بسیار بالا است و دلالان نیز در این میان جولان می دهند. برخی کشاورزان نمی‌توانند کودهای گران‌قیمت را خریداری کنند و ترجیح آنها استفاده از کودهای حیوانی با قیمت بسیار پایین است که در این صورت کیفیت پسته کاهش می‌یابد. بنابراین این مسائل موجب افت جدی تولید پسته شده و برای بهبود وضعیت این صنعت حمایت از پسته‌کاران ضروری است.

پایان پیام/

آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی