نماینده استان فارس در شورای عالی استان‌‎ها: دستکندهای چند هزار ساله صفاشهر به قطب گردشگری شمال فارس تبدیل شود
يکشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۴
ساریخانی

سینا ساریخانی بیان کرد: شهرستان خرم بید با در برداشتن مجموعه تاریخی دستکندهای صفاشهر که متعلق به دوران‌های مختلف تاریخی هستند می‌تواند به قطب گردشگری شمال فارس تبدیل شود.

سینا ساریخانی نماینده استان فارس در شورای عالی استان‌‎ها، در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه آثار تاریخی و باستانی از تمدن مردم یک کشور برای ما سخن می‌گوید گفت: این آثار نشان می دهد گذشتگان چگونه زندگی می‌کردند و چه کارهایی انجام می‌دادند و چگونه می‌اندیشیدند. تاریخ  از رنج‌ها و شادی‌های آنان و از دشواری‌ها و مشکلاتشان برای ما سخن می‌گوید و گویای آن است که چگونه بر این دشواری ها چیره شدند.

وی افزود: شهرستان خرم‌بید از نظر موقعیت مکانی و داشتن عناصر مهم جذب گردشگر مانند چشم انداز و مناظر طبیعی، آثار باستانی، تنوع اقلیمی، آداب و رسوم و سنن اجتماعی زمینه‌های مناسبی برای توسعه فعالیت‌های گردشگری در شمال فارس دارد.

ساریخانی تصریح کرد: صفاشهر از شهرهای تاریخی و کهن ایران، شهری معنوی، فرهنگی، تاریخی، شهری سالم و پایدار، توانمند در صنعت، معدن، کشاورزی و دامپروری، شهری علمی و جذاب، بانشاط برای فعالیت‌ها و جشنواره‌های ورزشی، فرهنگی و هنری است . شهرستان خّرم­بید در شمال استان فارس واقع شده و آثار تاریخی کشف شده در آن متعلق به دوره‌های تاریخی قبل از اسلام و  بعد از اسلام است.

نماینده استان فارس در شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه تعداد دست‌کندهای کشف شده در این منطقه تاریخی، تاکنون به بیش از ۳۴۰۰ مورد رسیده گفت: با توجه به بررسی‌های باستان شناختی، تاریخ ساخت آن‌ها از دوران باستان آغاز شده و تا اواخر دوره پهلوی استمرار یافته است.

وی بیان کرد: شهرستان خرم بید با در بر داشتن  مجموعه تاریخی دستکندهای صفاشهر که متعلق به دوران‌های مختلف تاریخی هستند می‌تواند به قطب گردشگری شمال فارس تبدیل شود.

ساریخانی اظهار کرد: گونه‌های متعدد دستکندها در این شهر کاربری‌های مختلف داشته است که از جمله می‌توان به سازه‌های شگفت‌انگیز آبی و آبراهی نظیر قنوات، سدها و همچنین دستکندهای دامپروری، مسکونی، ذخیره گاهی انسانی وحیوانی ، امنیتی ... و علاوه بر این ساختار شکلی گوناگون، اعم از طبقاتی و افقی این منطقه تاریخی فارس را به عنوان کلونی ارزشمند و میراث ملموس معماری دستکند در ایران و جهان معرفی می‌کند.

نماینده استان فارس در شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: دستکندها می‌تواند برای گردشگران داخلی و خارجی بسیار جذاب و دیدنی باشد، با حفظ و نگهداری از آن و مديريت و برنامه‌ریزی درست می‌توان شرایطی ایجاد کرد که یکی از قطب‌های جدید گردشگری در شمال فارس به شمار آید.

وی توضیح داد: دستکندهای صفاشهر یکی از اسرارآمیزترین و ناشناخته‌ترین آثار تاریخی و باستانی ایران است. بسیاری از آثارتاریخی و باستانی خرم‌بید هنوز در اعماق خاک‌ها هستند و کشف نشده‌اند.

ساریخانی اظهار کرد: شهرستان خرم‌بید به غیر ازدست‌کندها، آثارتاریخی، طبیعی و مذهبی بالقوه‌ای همچون کاروانسرای عباسی، کاروانسرای قاجار، قصر بهرام گور، تله خاکی، امامزاده شهدا، مسجد جامع صفاشهر، قلعه و حمام گرگی، تل جنگی و تپه‌های تاریخی فرآب و خرمه، باغ‌های گرگی، باغ‌ های ملک‌آباد، حاجی آباد، کوه عزمت، جنگل چنارو، کوه امری، کوه سفید، کوه قارون و بهره مندی از طبیعت بکر و زیبا، پارک سرآسیاب، جاری شدن رودخانه بین باغات روستاها، وجود روستاهای تاریخی و زیبا، صنایع دستی و غذاهای محلی، قصر یعقوب و چشمه‌های طبیعی آن، چهارطاقی‌های خرمه، مشکان، قاضیان و عباس آباد، وجود باغات و خانه‌های قدیمی، شهر تاریخی خرمه مدفون در دل خاک و غیره ... که می‌توان با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح این منطقه را به قطب گردشگری تبدیل کرد و از آن جا که صنعت گردشگری زيرمجموعه‌های مختلف و زيادی دارد می‌تواند منجر به ايجاد فرصت‌های شغلی بسيار زياد و شکوفايی اقتصادی منطقه شود.

نماینده استان فارس در شورای عالی استان‌ها توضیح داد: ضرورت توجه بیشتر دولت و مردم به صنعت گردشگری و ظرفیت‌های این حوزه بیش از گذشته احساس می‌شود و گردشگری استان با دارا بودن اینگونه ظرفیت‌های ناشناخته و یا کمتر شناخته شده که هرکدام به تنهایی قابلیت تبدیل شدن به مقصد اصلی مسافران و گردشگران خارجی و داخلی را دارند، می‌توان رونقی تازه به اقتصاد، اشتغال و توسعه گردشگری شمال استان فارس داد.

پایان پیام/

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی