نماینده آذربایجان غربی در شورای عالی استان ها: بی توجهی به میراث فرهنگی آذربایجان غربی/ محوطه تاریخی حسنلو نیازمند توجه بیشتر است
سه‌شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۷
سعید دیلمقانی

دیلمقانی با گلایه از بی توجهی به میراث فرهنگی و تاریخی استان آذربایجان غربی گفت: اعتبار حفظ و مرمت آثار تاریخی آذربایجان غربی جواب گوی نیاز این استان نیست.

سعید دیلمقانی نماینده استان آذربایجان غربی و عضو هیئت رئیسه شورای عالی استان ها در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها با تبریک روز بزرگداشت شمس و روز جهانی گردشگری گفت: با وجود اینکه استان آذربایجان غربی در حوزه گردشگری سرآمد است و میراث فرهنگی، تاریخی و گردشگری زیادی دارد اما مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تمرکزی بر میراث فرهنگی و تاریخی استان آذربایجان غربی ندارد، ادامه داد: ما بارها در حضور مسئولین میراث فرهنگی گلایه کرده ایم و گفته ایم لااقل در بحث مرمت و ساماندهی آثار تاریخی و همچنین توسعه زیرساخت‌های گردشگری به طور جدی وارد شوید.

نماینده آذربایجان غربی در شورای عالی استان ها با اشاره به تپه تاریخی حسنلو تصریح کرد: تپه تاریخی حسنلوی شهرستان نقده از نظر تاریخی بسیار با اهمیت است. این تپه چندین بار میان سال‌های 1324 الی 1355 کاوش شد که آخرین بار به دست گروه ایرانی – آمریکایی به سرپرستی رابرت دایسون بود و آثار ارزشمندی مانند جام زرین حسنلو از آن کشف شده که شهرت جهانی دارد. بنابراین جهت توسعه و احیای این تپه نیازمند تداوم کاوش‌های باستانشناسی به صورت مستمر است.

عضو شورای شهر نقده افزود: باید مشخص شود که این بی توجهی به دلیل کمبود نیرو و اعتبار است یا اهمیتی برای این تپه قائل نمی شوند. ما میدانیم که فعالیت ها هزینه بر است و این هم طبیعی است اما حفظ این میراث فرهنگی آنقدر اهمیت دارد که محاسبه هزینه و فایده در این زمینه چندان توجیه پذیر نیست.

دیلمقانی با بیان اینکه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری هم بودجه کمی دارد تصریح کرد: این سوال مطرح است که چرا باید چنین وزارت خانه مهمی کمترین بودجه را داشته باشد؟

وی از تلاش برای برگزاری جشنواره جام زرین در شهرستان نقده به مناسبت سالگرد کشف این جام تاریخی در 23 مرداد یاد کرد و افزود: رایزنی هایی در این زمینه انجام دادیم. مجوز برگزاری جشنواره هم صادر شد اما متاسفانه به دلیل همه گیری ویروس کرونا امسال این مراسم برگزار نشد و امیدواریم در سال آتی این مهم تحقق یابد.

عضو شورای شهر نقده هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی ظرفیت‌ها و جاذبه های گردشگری شهرستان نقده به خصوص تپه تاریخی حسنلو، سد و تالاب‌های بین المللی این شهرستان عنوان کرد و بیان داشت: جهت برگزاری آن همکاری و هماهنگی تمام دستگاه‌های اجرایی و همچنین شورای شهر را می طلبد. یکی از اهداف این جشنواره تاثیر گذاری آن بر رونق اقتصادی منطقه است که میتواند باعث ایجاد اشتغال پایدار نیز شود.

وی افزود: امیدواریم با برگزاری چنین جشنواره هایی شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه باشیم.

دیلمقانی در خصوص ثبت جهانی تپه حسنلو نیز گفت: متاسفانه در زمینه ثبت جهانی تپه حسنلو هم مشکل داریم. درخصوص ثبت جهانی آثار تاریخی و میراث فرهنگی و طبیعی، کشورها محدودیت معرفی تعداد آثار در سال را دارند که با این اوصاف می‌بایست با همت و تعامل همه مسولین استان و شهرستان، این موضوع را پیگیری نمود تا تپه تاریخی حسنلو در اولویت معرفی به نهادهای جهانی ذیربط باشد.

وی در خصوص اهمیت ثبت جهانی تپه حسنلو گفت: زمانی که یک اثر تاریخی ثبت جهانی می شود بودجه ویژه ای برای حفظ و نگهداری آن درنظر گرفته می شود. یونسکو ترتیبات ویژه ای برای حفاظت از آثار باستانی وضع می کند و همچنین تبلیغات ویژه ای در سطح جهان برای معرفی آثار ثبت شده انجام می شود که سبب شناساندن آن اثر تاریخی به مردم جهان و رونق گردشگری در منطقه می شود.

پایان پیام/

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی