نماینده استان مرکزی در شورای عالی استان ها: چاه های غیرمجاز عامل اصلی فرونشست زمین در استان مرکزی است
سه‌شنبه ۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰
حسام الدین شهیدی

شهیدی با اشاره به برداشت بی رویه از آب های زیر زمینی در استان مرکزی گفت: شرکت آب منطقه ای باید برخورد قاطعی با برداشت بی رویه آب در استان مرکزی داشته باشد.

حسام الدین شهیدی نماینده استان مرکزی در شورای عالی استان ها، در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان ها، با اشاره به فروشست زمین و کمبود آب در استان مرکزی گفت: استان مرکزی در منطقه بیابانی قرار گرفته و یکی از استان های خشک کشور است. بنابراین مصرف صحیح آب در این استان باید از اولویت جدی برخوردار باشد.

وی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی فرونشست زمین و کاهش سطح آب زیرزمینی در این استان برداشت بی رویه و غیرقانونی آب است. بسیاری از کشاورزان با احداث چاه های عمیق بیش از توان بازسازی محیط زیست استان مرکزی برداشت می کنند و آب را صرف پرورش محصولات آب بری چون هندوانه و طالبی می کنند که منطقی نیست.

شهیدی افزود: تا اینجای کار ما با یک روال طبیعی روبه رو هستیم یعنی برخی از کشاورزان می کوشند برای کسب سود چاه عمیق احداث کنند اما در اینجا قانون باید مقابل برداشت بی رویه ایستادگی کند در حالی که اینطور نیست.

وی افزود: متاسفانه یک روال غلطی در استان حکم فرما شده است که برخی چاه غیرقانونی احداث می کنند اما شرکت آب منطقه ای استان برخوردی با این مسئله نمی کند. کشاورز  محصول را کشت می کند و شرکت آب منطقه ای به کشاورز فرجه برداشت محصول می دهد. کشاورز پس از برداشت محصول اول بلافاصله محصول دوم را کشت می کند و به همین ترتیب ادامه پیدا می کند تا زمانی که یک سابقه برای چاه آب مورد نظر به وجود می آید.

نماینده استان مرکزی در شورای عالی استان ها ادامه داد: باید این رویه غلط اصلاح شود. طوری نیست که شرکت آب منطقه ای از احداث چاه های غیر مجاز اطلاع نداشته باشد. بنابراین باید قبل از بهره برداری چاه های غیر مجاز پلمپ شوند تا نه محیط زیست آسیب ببیند و نه کشاورز متضرر شود.

وی با بیان اینکه دشت های استان سال هاست که ممنوع هستند اما در عمل این اتفاق رخ نمی دهد، خاطر نشان کرد: باید کشت محصولات آب بر مانند هندوانه و طالبی و ... در استان ممنوع شود.

شهیدی گفت: محیط زیست استان مرکزی در شرایطتی نیست که کشت چنین محصولات پر آبی را تحمل کند. این محصولات محصولات استراتژیک هم نیستند و تنها سود کشاورز مد نظر است. در حالی که زیان این محصولات بسیار بیشتر از سود آنهاست.

پایان پیام/1

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی