معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: هشت هزار و 503 دهیاری در دولت های یازدهم و دوازدهم بر اساس شاخص های جمعیت، وسعت و درآمد درجه بندی شدند.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: هشت هزار و 503 دهیاری در دولت های یازدهم و دوازدهم بر اساس شاخص های جمعیت، وسعت و درآمد درجه بندی شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، سعیدرضا جندقیان معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری اظهارداشت: از ابتدای تاسیس نهاد دهیاری ها از سال 1382 تاکنون 24هزار و 864 دهیاری کشور بر اساس شاخص های معیت، وسعت و درآمد موضوع ماده 48 مکرر آیین نامه اجرایی قانون شوراها، درجه بندی شده اند.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها گفت: با توجه به وجود تفاوتهای بسیار از لحاظ جمعیت، وسعت و درآمد روستاها، درجهبندی دهیاریها که پس از استقرار نهاد دهیاری در روستاها و فعالیت آن حداقل برای مدت 2 سال انجام میگیرد، میتواند نقش بسزایی در ساماندهی و نظامبخشی دهیاریها داشته باشد و نحوه فعالیت دهیاریها، نحوه جذب نیرو، شاخصههای انتخاب دهیار، ساختار سازمانی و تشکیلاتی این نهاد، نحوه توزیع منابع و اعتبارات را نظام بخشد.
وی ادامه داد: به استناد ماده سه اساسنامه، تشکیلات و سازمان دهیاری ها وزرات کشور موظف است هر دهیاری را بر اساس سه شاخص جمعیت، وسعت و درآمد از درجه یک تا 6، درجهبندی کند و در واقع این شاخصها، در پنج طبقه دستهبندی و به ترتیب از کوچک به بزرگ امتیاز دریافت خواهند کرد و مجموع کل امتیازات هر دهیاری، تعیینکننده درجه آن دهیاری خواهد بود.
جندقیان تصریح کرد: همزمان با صدور مجوز تاسیس دهیاری، درجه (یک یا دو) آن دهیاری به صورت موقت و با تشخیص و تایید استانداری ذیربط تعیین میشود و 2 سال پس از آغاز به کار دهیاری و ارایه تفریغ بودجه، درجه آن دهیاری تعیین خواهد شد.
وی اضافه کرد: در سال 1386 برای اولین بار، با پیگیری از استانهای مختلف، اطلاعات مربوط به درجهبندی دهیاریهای استانهای مختلف کشور جمعآوری و پس از بررسیهای کارشناسی و رفع نواقص مربوطه، درجههای مربوط به دهیاریهای 13 استان کشور در کمیته ملی تعیین درجه دهیاریها، تعیین و نهایی شد و به این ترتیب، در سال اول درجهبندی دهیاریها چهار هزار و 813 دهیاری درجهبندی شدند.
جندقیان اعلام کرد: فرآیند توسعه پوشش مدیریت روستایی در کشور و طی دولت یازدهم، نقطه آغاز تحولات مدیریت روستایی در ایران است.
وی خاطر نشان کرد: صدور مجوز تاسیس دهیاریها، به عنوان نخستین گام در تشکیل نهاد مدیریت روستایی و به عنوان مستند قانونی اجازه فعالیت رسمی و نیز تخصیص اعتبار یکی از برنامههای معاونت امور دهیاریهاست که از ابتدای راهاندازی این معاونت آغاز شده است و تاکنون ادامه دارد.
جندقیان افزود: به منظور عدالتمحوری و با هدف بهرهمندی جمعیت روستایی بیشتر از پوشش خدمات نهاد دهیاری و با عنایت به محدودیتهای اعتباری در این زمینه از ابتدای این فعالیت در هر مقطع زمانی حدنصاب جمعیتی خاصی برای صدور این مجوز در نظر گرفته میشود.
انتهای پیام