معصومه آباد : قلمم را به نوشتن حقیقیت قسم دادم
يکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۰

کتاب من زنده ام که بیانگر خاطرات دوران اسارت معصومه آباد در زندان های ابوغریب، موصل و .. است، همزمان با 29 آبان ماه درسالن خلیج فارس موزه دفاع مقدس به دست مادر نخستین زن آزاده ایران رو نمایی شد .

کتاب من زنده ام که بیانگر خاطرات دوران اسارت معصومه آباد در زندان های ابوغریب، موصل و .. است، همزمان با 29 آبان ماه درسالن خلیج فارس موزه دفاع مقدس به دست مادر نخستین زن آزاده ایران رو نمایی شد .
 در این مراسم که با حضور گسترده سرداران و نام آوران دفاع مقدس ، آزادگان هم بند ، اعضای خانواده معصومه آباد، رئیس و نایب رییس شورای شهر و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی همراه بود، کتاب من زنده ام همزمان با آغاز هفته بسیج و در روزهای هفته کتاب رو نمایی شد.
حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی نائب رئیس مجلس در این مراسم این کتاب را گوشه ای آموزنده از خاطرات دفاع مقدس خواند که به واسطه نوشته های معصومه آباد برای نسل آینده به یادگار ماند. احمد مسجد جامعی این کتاب را نخستین اثری خواند که خاطرات اسارت یک زن را به تصویر کشیده است و نگارش این اثر را منبعی برای مطالعات اجتماعی عنوان کرد. مرتضی طلایی و علیرضا دبیر نیز در این مراسم در کنار سردار خضرایی رئیس باغ موزه دفاع مقدس حضور داشتند. این مراسم که با حال و هوای معنوی خاصی برگزار شد شاهد اشک های بی امانی بود که در پی حرف های معصومه آباد و پخش دو کلیپ مستند در خصوص کتاب من زنده ام ، بر گونه های حضار نشست . در بخشی از این مراسم حسام الدین سراج به همراه اعضای گروه خود به اجرای قطعه هایی مرتبط با ایام محرم پرداخت.
معصومه آباد :به من گفتند با خواندن کتاب ماجرای گم شدن بسیاری از جوانان در زمان جنگ مشخص شد
معصومه آباد در رونمایی از کتاب " من زنده ام " اظهارات خود را با بیان " هیهات من الذله " آغاز کرد و گفت : اگر چه سالیان است که بغض فروخورده ای را همچنان نه در حماسه ایران بلکه از حماسه کربلای عاشورا و قافله سالاری زینب (س) با خود به همراه داریم اما امسب به بهانه " من زنده ام " دور هم جمع شدیم .
آباد با قدردانی از دست اندر کاران باغ موزه دفاع مقدس که فرصت دور هم جمع شدن این محفل را فراهم کرده بود، گفت : مدت های زیادی بود این کتاب تحلیف شده بود اما به دنبال زمان مناسبی برای رونمایی آن بودم و هرچند 3 خرداد روز آزادی خرمشهر و هفته دفاع مقدس را پیش رو داشتم اما می دانستم که آماده رونمایی از این کتاب نیستم تا اینکه دهه محرم از راه رسید و عاشورا گذشت.
آباد افزود: دل ها مطهر شد ، لب ها و چشم ها با قافله سالار کربلا همراه شد و به دنبال این قافله هیهات من الذله  " را خواندیم و بر چادر حضرت زینب (س)بوسه زدیم و سرانجام با شروع هفته بسیج در کنار شوریده دلان و سلحشوران بسیجی که برای حیثیت ، دین و شرف این مملکت رفتند که این ها به جا بماند ، از این کتاب رونمایی شد.
آباد با بیان اینکه کتاب معجزه الهی و معجزه حضرت محمد(ص) است ، افزود: کتاب ودیعه الهی است که با ابزار صامت کلمه ، ذهنیت ها و عینیت ها را تجسم می کند یعنی در دنیایی که جسم آنجا نبوده وکلمه انسان را به لا مکان و لا زمان می برد و آنقدر نرم با آدم حرف می زند که بخشی از وجود انشان می شود.
وی افزود: قبل از اینکه شروع به نوشتن کنم قریب چهار ماه با قلمم حرف زدم با قلم مانوس شدم و انس و الفت پیدا کردم ؛ قلم را قسم دادم که مدیون یک تاریخ هستیم که در آن 40 هزار برادر اسیر شدند و آیا آنچه دیدم و حس کردم را  کمک می کنی و تنها نمی گذاری تا بنویسم و نوشتن را با دو خاطره شروع کردم و عهد کردم عین حقیقت را بگویم چرا که اغراق و مبالغه آفت حقیقت است .
وی افزود: آنچه دیدم و حس کردم و شنیدم نوشته ام و هیچ دروغی نگفته ام و بی اغراق گریه ، خنده ، فریاد و ترس هایم را نوشتم . به تاسی از حسین (ع) و سالار قافله زینب (س) آنجا که لازم بود فریاد کردم.
معصومه آباد گفت: با خود عهد بستم تا ذره ذره آنچه از وجود عزیزانی را که با مرگ دست و پنجه نرم کرده بودند و مرگ را ذلیل کرده بودند بنویسم و دینم را ادا کنم و لحظات انتظار کوبنده را که تمام شدنی نبود و یاد کسانی که گم شدند را همانگونه که بود روایت کنم .
وی گفت : با انتشار کتاب برخی به من گفتند ما برای اولین بار فهمیدیم که بچه ها چگونه گم شدند و ماجرای گم شدن بسیاری از جوانان در آن دوران جنگ این گونه آشکار شد.
آباد تاکید کرد: این کتاب را متعلق به خود نمی دانم بلکه از خدا خواستم تا قدرت نوشتن داشته باشم تا این توان را به من بدهد تا ماجرای 4 دختر که در طول دفاع مقدس به اسارت درآمدند نوشته شود و اگر این کتاب مورد توجه است به دلیل این جمله شیرین مقام معظم رهبری است که فرموده اند خاطرات دفاع مقدس گنجینه تمام نشدنی است و من  خود اذن رونمایی کتاب را از ایشان گرفتم و اکنون خط به خط این کتاب را به آقا تقدیم می کند تا انشاء ا.. ذخیره ای برای آخرت باشد.
در ادامه این برنامه با حضور کریم آباد برادر خانم آباد ، مادر و همسر خانم آباد ، مرتضی طلایی ، سرهنگی از نویسندگان دفاع مقدس و دختر شهید میر ظفر جویان که به واسطه کتاب از چگونگی شهادت پدرش سردار میر ظفر جویان مطلع شده بود از این کتاب رونمایی شد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی: آباد حسرت یک آه و التماس را در دل مزدوران بعثی گذاشت

نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت : در هیچ جای کتاب " من زنده ام " نمودی از ضعف سستی و تزلزل نمی بینیم بلکه دستاورد ایمان سبب زیستن و گام برداشتن در سخت ترین شرایط شده است.
حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم رو نمایی از کتاب من زنده ام گفت : ای کاش امروز برادرم در مراسم رونمایی از اثر ارزشمند و ماندگار که به دست توانمند بانوی مبارز که سال ها اسارت در چنگال دژخیمان بعثی را بر سینه دارد، در میان ما بود و انچه با دیدگان خود در اخلاق ، ایمان و صلابت این خواهران آزاده خصوصا آباد مشاهده کرده بود بازگو می کرد.
حجت الاسلام ابوترابی افزود : برای ملت ما افتخار بزرگی است که چند دختر جوان در آغاز نوجوانی به اسارت مزدوران بعثی در بیایند و شکوه عظمت ایمان و دین باوری ، اخلاق و وفاداری به اسلام و ارزش های اسلامی را به نمایش بگذارند و حسرت یک آه ، التماس و درخواست را در دل سخت و سیاه مزدوران قرار دهند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به خاطرات سید آزادگان گفت: برادرم در خاطرات خود می گفتند به واسطه روحیه ای که خواهران داشتند مزدوران از آنها وحشت و هراس داشتند .
وی افزود:شجاعت و ایمان آنها این فضا را خلق کرده بود چرا که ایمان ، رعب انسان مومن را در قلب دشمن قرار می دهد و مسلمانان بیش از سلاح با خلق رعب ، پیروز شدند و دفاع مقدس نماد این رعب بزرگ و صبر، پایداری ، آزادی همراه با عزت و اقتدار است .
حجت الاسلام ابوترابی ،  خلق کتاب من زنده ام معصومه آباد را بیانگر زنده بودن بر اساس حیات اسلام توصیف کرد و گفت: اجابت دعوت خدا و پیامبر ، انسان را به حیات می رساند و زندگی در میان مردگان زندان بعثی ها در اوج و قله حیات زیستن از دستاورد ایمان است.
وی گفت: این همان واقعیتی است که نمایندگان صلیب سرخ سوال کردند که چرا در زندان های مفرح اروپا و امریکا با بیشترین امکانات به زندانیان با آمار شکننده بیماری های روانی و روحی و اقدام به خودکشی رو به رو هستیم اما در زندان های پر شکنجه ، سرد و بی افق و تاریک بعث ، بیمار روانی نداریم ؟ چرا افسردگی روحی در میان این خواهران نیست و چرا شور نشاط است ؟
ابوترابی افزود: این تفاوت دستاورد ایمان و دین داری است چرا که دین انسان را زنده می کند و حیات اخلاقی ،سیاسی و اجتماعی داده و انسان را به عنصری موثر در جامعه تبدیل می کند.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی اثر " من زنده ام " را ترجمه دین داری و دین باوری در دوران دفاع مقدس دانست و گفت: آثار ایمان در پیروزی است به طوری که دوران دفاع مقدس تقابل دو پیروزی است به طوری که دفاع مقدس تقابل دو قدرت بود ؛ یک طرف سلاح ،دلار و قدرت رسانه ای و سوی دیگر ایران با قدرت ایمان که امام پرچمدار آن بود .
وی با تاکید بر اینکه امروز هم در تقابل ایران و آمریکا قدرت ایمان را مشاهده می کنیم گفت: این قدرت در برابر قدرت مادی رخ می دهد و در واقع قدرت ایمان ، اخلاق و معنویت در برابر سلاح دلار و سیاست های شیطانی است.
حجت الاسلام ابوترابی با ذکر خاطره ای از دوران اسارت گفت: در یکی از اردوگاه ها سرباز غول پیکری به دنبال یک نوجوان اسیر می دوید تا او را مورد ضرب و شتم قرار دهد و فرمانده اردوگاه شاهد این صحنه بود و او در مقابل دیدگان همه اسرا به سربازش دستور داد بایست و خطاب به او گفت :بزدل اگر مرد بودی در میدان نبرد نمی گریختی و حالا در اردوگاه یک اسیر را تعقیب نمی کردی ؛ این قدرت ایمانی بود که حتی دشمن هم به آن اذعان داشت و این در خاطرات و قلم معصومه آباد و  در کتاب خاطراتش به هنرمندی به نمایش گذاشته شده است.
نائب رئیس مجلس تصریح کرد: ما باید همان فرهنگی که دفاع مقدس را خلق کرد، احیا کنیم و از نوشتن این آثار در رسیدن به هدف یاری بگیریم و به آن ایثار ، گذشت و صمیمت بازگردیم چرا که این مسیر عزت و افتخار ما است و در احیای ارزش های اسلامی و اخلاق در اندازه ای که قامت جمهوری اسلامی می طلبد همراه با عزت و صلابت در امروز و فرداهای تاریخ باشیم.
وی در خاتمه گفت: به عنوان برادر کوچکتر از آزاده فداکار و صبور ، معصومه آباد تقدیر می کنم تدوین آثار مقدس به ویزه در دوران اسارت را گامی بلند می دانم و امیدوارم ارباب هنر با الهام از خاطرات دوران دفاع مقدس آثار هنری خلق کنند.

رئیس شورای شهر: این کتاب اسطوره ای ماندگار است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مراسم رونمایی از کتاب من زنده ام ، این کتاب را اسطوره ای ماندگار خواند و گفت: خانم آباد با نوشتن این کتاب گنجینه ای را که در سینه پنهان داشته به نسل آینده داده است.
احمد مسجد جامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران با عرض تسلیت به مناسبت شهادت حجت الاسلام انصاری در بیروت در ابتدای سخنان خود اظهار کرد:ایشان شخصیتی فرزانه ، فرهیخته ، فداکار و دوست داشتنی داشتند که به فیض شهادت رسیدند.
مسجد جامعی افزود: بیش از یک ماه نبود که ایشان در بیروت حضور داشته و در همین مدت هم دغدغه وی در اختیار قرار دادن کتب مرتبط با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما در بیروت بود.
وی گفت: او با برقراری ارتباط موثر با کشورهای حوزه خلیج فارس توانسته بود برای کودکان درمانده و فقیر آفریقا موسسات خیریه راه اندازی کند و آنچنان در این راه خدمت کرده بود که در این روزها همزمان با شهادتش سفیر سودان برای عرض تسلیت به نزد خانواده اش رفته است.  رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه  گفت: نتیجه مطالعات صورت گرفته بر روی اسیران جنگ جهانی گواه آن است که دو گروه در زندان ها بوده اند. نخست کسانی که به جستجوی معنا در حیات فردی و اجتماعی ، اعتقادی نداشتند .
مسجد جامعی خاطرنشان کرد: نتیجه این تحقیق که رابطه روح و جسم است نشان داد که زندانیانی که به رغم ناتوانی بیشترین مشکلات را در برابر سختی های ناشی از اسارت تحمل کرده و از پس این دوره دشوار برامده اند اما درمقابل دیگرانی بوده اند که با وجود قدرت بدنی بسیار بالا به دلیل فقدان معنا در زندگی تنوانسته اند از عهده مشکلات اسارت بر بیایند به طوری که دو سرنوشت برای آنها رغم خورده است . این افراد یا خودکشی کرده اند و یا از درون و بیرون متلاشی شده اند .
وی در ادامه افزود: دوران اسارت برای رزمندگان ایرانی به خلق داستان های شنیدنی و اسطوره وار و ماندگار منجر شد که بعضی از آنها به قلم آمده است و البته یکی از ماندگارترین این وقایع داستان زندگی معصومه آباد در روزگار اسارت است که مقاومت وصف ناپذیر را که ناشی از پاسخ در خور به پرسش معنا بوده است را در برابر مخاطب قرار می دهد.
مسجد جامعی گفت: یکی از بخش های زیبا و خواندنی این مقاومت حماسه ای است که در رویارویی باخشونت بی حد بازجویان می بینیم . او در نخستین بازجویی اش ، پاسخ های صریح و تند می دهد به طوری که در حدیث نفس خود می گوید: احساس کردم من سفیر انقلاب به کشور همسایه هستم و سرنوشت این ماموررین را برایم رقم زده است.
مسجد جامعی اظهار کرد: خانم آباد در برابر ماموری که گفت اگر می خواهی جواب ما را با نمی دانم بدهی خبر زنده بودنت به خانواده ات نمی رسد پاسخ گفت: من از مردن هراس ندارم ، هراس من از زنده ماندن در اینجاست. این زن با فحاشی و کتک کاری عقب ننشست و به ویزه در زمان موعظه برای او ، رفتار غیر متعارف را در برابر حدیث پیامبر قرار می دهد اما باز هم معصومه آباد در اسارت در برابر توهین و تحقیر از حوزه معنایی خود سخن می گوید.
وی با اشاره به نمونه های فراوان این مقاوت که در جای جای کتاب فراوان است گفت" آباد به بازجو می فهماند که بازجو ها در برابر زنان اسیر ایرانی آزاد نیستند و خواسته یا ناخواسته مجبور به رعایت ضوابطی هستند که در دیدگاه آئینی وجود دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران به اظهارات مرحوم ابوترابی ، بزرگ آزادگان اشاره کرد و گفت: ایشان در دیدار خانم آباد خطاب به ایشان می گوید : ما از طریق صلیب سرخ تا حدودی شرح ماجرای شما را شنیده ام و شجاعت و پاکدامنی شما ما را سرافراز کرده است و از آنکه در زندان بوده اید ما مردها خجالت کشیده ایم و دیگر ناله نکرده ایم و به گفته معصومه آباد زندانبان ها آنچنان مجبور به رعایت اصول شده اند حاج آقا ابوترابی در برابر این مقاومت حماسی از سر شوق اشک می ریختند.
مسجد جامعی این مقاومت را مبتنی بر معانی سترگ دانست و گفت: رمز نهفته دوران اسارت بر این معانی است و هر چند روایت های دیگری هم در این کتاب هست که جای تامل دارد و همانند زمانی که رئیس زندان به یکی از اسرای مرد ایرانی می گوید: چرا این زنها از چیزی نمی ترسند آیا همه زن های شما این گونه هستند که آن ارجمند به گریه می افتد و می گوید : به خدا همه زن ها و دختران ما این گونه هستند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه افزود: اما چند نکته در رابطه با این کتاب وجود دارد که مهمترین آن است که اولین باری است که یک زن ،داستان خودنوشت اسارتش در جنگ را به قلمی زیبا و شیوا بیان می کندو اطلاعات گسترده از شرایط زندگی آن روزگار و شهر آبادان را ارائه می دهد.
مسجد جامعی مطالب کتاب من زنده ام را شیوا ، گسترده و جرئی نگر خواند و گفت: همه روابط از برادرها و خواهر ها، روابط ، آموزش ها تا مناسبت های سیاسی و اجتماعی ، عرف اخلاق ، فرهنگ در این کتاب وجود دارد و به نوعی می تواند منبعی برای مطالعات اجتماعی باشد.
وی گفت: شکل ، فرم ، محتوای اثر از امتیازات کتاب من زنده ام می باشد چرا که روایت به دو گونه است هم از نگاه اول شخص در جایی که پدید آورنده وجود دارد و دیگری در مکان هایی که خود حضوری ندارد و راوی از زبان برادر سخن می گوید به طوری که داستان دارای محتوای لایه لایه و هزار و یک شبی است.
 

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی