محمد حسین پرندوار نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد گفت:هیچ مدیری یا نهادی یا ارگانی یا وزارتخانه ای وظایف متقابل نسبت به شوراها را یا نمیدانند یا اینکه بی توجه از آن عبور می کنند.
محمد حسین پرندوار نماینده استان کهگیلویه و بویراحمد گفت:هیچ مدیری یا نهادی یا ارگانی یا وزارتخانه ای وظایف متقابل نسبت به شوراها را یا نمیدانند یا اینکه بی توجه از آن عبور می کنند.
متن کامل نطق پیش از دستور نماینده کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استانها به شرح زیر است:
بسمه تعالی
ای وای بر اسیری که از یاد رفته باشد
در دام مانده باشد صیاد رفته باشد
با توجه به علل و تشکیل شورای اسلامی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آنهم به دستور حضرت امام خمینی(ره) و نگاهی به مرامنامه و اساسنامه آن معتقدیم که مهمترین عملکرد آن تلاش برای ایجاد جامعه نمونه اسلامی بوده است که یک فراز مهم در قانون اساسی است.
منظور از این موضوع تأثیرگذارترین اقدام که کشورهای اسلامی پیش روی داشتند اقداماتی بود که خیلی از شوراها می خواستند منشأ اثر مثبت و قابل قبولی باشند ولی با محدود نگری های نیروهای اجرایی و به حساب نیاوردن این مهم به نمایندگی از مردم کشورمان در این سه دوره گذشته به اهداف اصلی خود نرسیدند. بنابراین اگر شوراها بخواهند در میهن اسلامی ایران اثرگذار باشند باید اولً خود شوراها از یک تنه و بنیه قوی در همه زمینه ها برخوردار باشند ثانیاً برنامه ریزی جامع داشته باشند. ثالثاً توان قوی نیروسازی داشته باشند و کارکردهایی که برای شوراها تعریف شده و شوراها به همین منظور شکل گرفته اند.
حضور در امور تأثیرگذار از روستاها تا کشور را به خود تعلق دهند. اما همچون عملی را ندیدیم و برای دستیابی و نظارت در امورات اجرایی به این خواسته نرسیدیم یا از ابتدا به این مسئله فکر نکردیم. یا اینکه بهتر عرض کنم یا نخواسته ایم یا اینکه نتوانسته ایم. و باید به این باور باشیم که اگر مجموعه شوراهای اسلامی بخواهد در کشور اثرگذار باشد باید به سمت و سوی اهداف اصلی خود گام بردارد و مطابق اصول مطروحه مواد قانون اساسی حرکت نماید محیطی امن به همراه آسایش فردی و اجتماعی و روند رو به رشد را به کمک همه قوای مملکتی فراهم کرده که همه با تفاهم و روحیه خدمتگزاری ادامه مسیر دهیم.
و باید بدانیم با همه وسعت و میدان باز خدمتگزاری عرصه را بر شوراها مسدود کرده اند و هیچ مدیری یا نهادی یا ارگانی یا وزارتخانه ای وظایف متقابل نسبت به شوراها را یا نمیدانند یا اینکه بی توجه از آن عبور می کنند.
سه دوره است که چگونگی تشکیل یک تیم و اتاق فکر کارآمد برای پاسخگویی به نیازهای شورای اسلامی به دغدغه فکر و ذهن مدیران، مسئولان، متفکران، دست اندرکاران، قانون گذاران، سیاستمداران، صاحب نظران تبدیل شده است. اگرچه این موضوع صرفاً مختص به سیاست و نمایندگی شوراها نیست ولی یکی از بارزترین نمودهای عینی آن در بحث انتخابات شوراها و پس از اعلام نتایج قابل لمس است. چالش و جنجال اساسی و همیشگی در مورد راهکارهای شورا عده ای با زیرکی و شاید با اغراض مختلف سعی بر آن دارند که شوراها و مسئولیت آنان را کمرنگ جلوه دهند.
شورای عالی استانها در جایگاهی قرار گرفته که با تأمل و تفکر دقیق در مباحث کار و وظایف شوراها دو مفهوم را از یکدیگر متمایز سازند.
الف: تشکیل تیم قوی و اتاق فکر و کارگروهی برای مصوبات آینده که فقط درخصوص اساس و بنیاد شوراها و ارائه به مجلس و خط مشی شوراها را مطابق با موازین شرع مقدس و قانون اساسی تدوین نمایند.
ب: انسجام واقعی از افراد دلسوز و مسئولیت پذیر که فکر و سرمایه معنوی خود معطوف به تغییر و تعویض تفکر مدیران و مجریان امور و تعیین وظایف آنان نسبت به شوراها را دنبال نمایند.
و این میسور نیست مگر با توسل به اصلاحاتی که باید در قوانین شوراها و یا متممی بر مواد قانون اساسی مربوط به شوراها بوجود آید.
اکنون که دوره سوم شوراها رو به پایان است، مجموعه شوراها و روستاها و عشایر مورد توجه مسئولین نیست و اهمیتی در بود و نبود آنان احساس نمی کنند مگر شوراها یی که دهیاری انتخاب می کنند که دهیار هم در اختیار بخشداران بوده و شرح وظایفش را بخشدارن معین می کنند. و در کنار دهیاران شورای بخش اداره می شوند.
شورای شهرستان را که باید فرمانداران حمایت کنند و محل کار و جلسات آنان را تعیین نمایند مورد کم لطفی قرار گر فته اند. شورای استان که می بایست در یک ساختمان در حال کوچند. تنها شورای که آنهم با توجه به وجود شهرداریها تا اندازه ای امکانات نسبی برایشان فراهم است.
نمایندگان مجلس که باید با شورا پیمان اخوت داشته باشند آنان را رقیب محلی خود به حساب می آورند. با همه این تفاصیل باید چاره اندیشی کرد و شرایط را از هم اکنون برای شوراهای آینده پیش بینی کرد. د/29/4/91