نماینده استان هرمزگان در شورای عالی استان‌ها: فرآیند واگذاری زمین در روستاها نیازمند بازنگری جدی است
يکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ - ۰۹:۵۱
پرواز

عبدالله پرواز رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و روستایی شورای عالی استان‌ها، گفت: واگذاری زمین بدون پیش‌بینی زیرساخت‌های لازم، پاسخگوی نیاز واقعی روستاییان نیست.

عبدالله پرواز رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و روستایی شورای عالی استان‌ها در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی شورای عالی استان‌ها با تأکید بر ضرورت بازنگری در فرآیند واگذاری زمین در روستاها، اظهار کرد: امروز یکی از دغدغه‌های جدی مردم روستا، طولانی شدن روند واگذاری اراضی و همچنین نبود هماهنگی لازم برای تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز پس از واگذاری زمین است.

وی افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان متولی اصلی این حوزه، نقش مهم و ارزشمندی در توسعه روستایی، تأمین مسکن و جلوگیری از مهاجرت روستاییان داشته است، اما با توجه به گستردگی روستاهای کشور، افزایش تقاضا و محدودیت ظرفیت‌های اجرایی در برخی شهرستان‌ها، لازم است فرآیندهای موجود مورد بازنگری قرار گیرد تا مردم برای دریافت زمین سال‌ها در انتظار نمانند.

نماینده استان هرمزگان در شورای عالی استان‌ها، ادامه داد: در بسیاری از روستاها، خانواده‌ها پس از سال‌ها پیگیری و طی مراحل اداری، موفق به دریافت زمین می‌شوند، اما پس از آن با مشکل دیگری مواجه می‌شوند؛ زمینی که واگذار شده، فاقد زیرساخت‌های اولیه مانند آب، برق، راه دسترسی و آسفالت است.

پرواز، تصریح کرد: امروز در برخی مناطق، شهرک‌های روستایی وجود دارد که چندین سال از واگذاری آنها گذشته، مردم با تحمل هزینه‌های فراوان اقدام به ساخت مسکن کرده‌اند، اما همچنان از برخی خدمات اولیه محروم هستند. این موضوع با هدف توسعه روستاها، تقویت ماندگاری جمعیت و حمایت از روستاییان همخوانی ندارد.

وی اظهار داشت: واگذاری زمین باید همراه با برنامه مشخص برای تأمین زیرساخت‌های ضروری باشد؛ چرا که هدف از این اقدام، صرفاً انتقال مالکیت یک قطعه زمین نیست، بلکه فراهم کردن شرایط یک زندگی شایسته برای خانواده‌های روستایی است.

پرواز با اشاره به ظرفیت شوراهای اسلامی روستا و دهیاری‌ها گفت: با توجه به شناخت دقیق مدیریت محلی از شرایط و نیازهای روستاها، می‌توان با حفظ نظارت دستگاه‌های متولی، از ظرفیت دهیاری‌ها و شوراها در فرآیند شناسایی متقاضیان، تسریع امور و کاهش بروکراسی اداری استفاده کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و روستایی شورای عالی استان‌ها در پایان خاطرنشان کرد: توسعه روستاها تنها با واگذاری زمین و ساخت مسکن محقق نمی‌شود؛ بلکه توسعه واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که مردم در کنار داشتن زمین و مسکن، از زیرساخت‌ها و خدمات عمومی مناسب نیز برخوردار باشند. بازنگری در فرآیند واگذاری زمین روستایی، یک ضرورت برای تحقق عدالت در توسعه و تقویت آینده روستاهای کشور است.

پایان پیام/

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی