نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها: هوتگ‌ها بلای جان مردم جنوب سیستان و بلوچستان شده اند / دولت به فکر مردم استان باشد
يکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۵
عزیزی5

عزیزی با بیان اینکه هوتگ‌ها بلای جان کودکان استان سیستان و بلوچستان شده اند، تصریح کرد: دولت باید یک فکر جدی برای ایجاد شبکه آبرسانی کند.

محمدکریم عزیزی نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان‌ها با اشاره به مرگ یک معلم و دو دانش آموز گفت: روز شنبه ۲٤ اردیبهشت ماه ١٤٠١ سه نفر از جمله دو کودک در روستای «سلوربازار» از توابع شهرستان دشتیاری در یک هوتگ غرق شده و جان خود را از دست دادند.

وی افزود: «مریم هوت» فرزند عبدالباسط، «رقیه هوت» فرزند امجد دو کودکی بودند که به هوتگ سقوط می کنند و «یاسمین هوت» که گفته می‌شود معلم این دو کودک بوده برای نجات جان آنها از خودگذشتگی کرده و خود را به آب می‌زند اما متاسفانه هر سه جان خود را از دست می‌دهند.

عزیزی با دردناک خواندن این فاجعه عنوان کرد: این اتفاق تبدیل به یک رخداد پرتکرار در منطقه شده است. چندی پیش نیز کودکی 4 ساله در روستای «عیدو بازار» شهرستان دشتیاری بر اثر سقوط در هوتگ جان خود را از دست داد.

نماینده استان سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها نبود امکانات را عامل این مسئله معرفی کرد و توضیح داد: به دلیل نبود سیستم آب رسانی درست و بهداشتی مردم مجبور به استفاده از هوتگ‌ها هستند. این هوتگ‌ها بسیار ناایمن بوده و منبع آب مشترک انسان و حیوان است که باعث می‌شود علاوه بر شیوع بیماری‌های مشترک، سبب غرق شدن در آب یا کشته شدن کودکان توسط گاندوها می‌شود.

وی تصریح کرد: خانواده‌های جنوب استان تا کی باید غم از دست دادن فرزند را تجربه کنند؟ تاکی باید دختران و پسران خردسال برای تامین نیاز اولیه خود یعنی دسترسی به آب باید جان خود را از دست بدهند؟ چطور می‌شود ریسک زندگی در منطقه ای این‌قدر بالا باشد؟ برای دسترسی به آب باید جان گذاشت؟

عزیزی اظهار کرد: استانی که ظرفیت بیشماری از جمله معادن، ساحل اقیانوسی، بندرگاه و ... دارد چرا نباید بتواند آب آشامیدونی مردم خود را تامین کند؟ ما در آستانه ورود به قرن جدید هستیم و مردم تعجب می‌کنند که چطور می‌شود، شهر و روستایی هنوز آب لوله کشی نداشته باشد و مردم برای تامین آب مورد نیاز خود مجبور باشند از آب گل آلود و غیربهداشتی استفاده کنند.

وی افزود: باید دولت یک فکر اساسی برای این مسئله کند و علاوه بر لوله کشی مناسب آب، مناسب سازی هوتگ‌ها از وقوع چنین اتفاقاتی را بگیرد.

گفتنی است، هوتگ به گودال طبیعی یا دست‌ساز انسان گفته می‌شود که برای جمع‌آوری آب باران در مناطقی که از شبکه آبرسانی و لوله‌کشی محروم هستند، مردم و حیوانات به‌صورت مشترک از آب آن استفاده می‌کنند.

پایان پیام/

آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی