باران ، وعده های مسئولان را آب كرد
يکشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۰

سیصدو نودو هشتمین جلسه شورای شهر به مدیریت نایب ریس شورای شهر آغاز شد.

 سیصدو نودو هشتمین جلسه شورای شهر به مدیریت نایب ریس شورای شهر آغاز شد.
تالار شورای شهر-  با  پخش کلیپی که سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری  به یاد شهدای جنگ تحمیلی ساخته بود-  عطر و بوی دیگری یافت.
نایب رئیس شورای شهر ،  پس از خیر مقدم  به حاضران و نکوداشت هفته دفاع مقدس و شهدای جنگ تحمیلی، دستور جلسه را ( ارائه گزارش عملکرد کمیسیون های بهداشت و محیط زیست و کمیسیون فرهنگی ورزشی شورا ) قرائت کردند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت  و محیط زیست شورا:آنفولانزای مرغی  بر آسمان  رشت پرواز می کند.

 کمیسیون بهداشت و محیط زیست هفته پرکاری داشت اما حجه الاسلام حسنخواه ، ریاست کمیسیون، پرچم دار برگزاری سالگرد شهادت برادر شهیدش را داشت  و نایب رئیس کمیسیون بهداشت  و محیط زیست  شورا عهده دار  جلسه کمیسیون بود.  محمد حسن عاقل منش، نایب رئیس کمیسیون بهداشت  و محیط زیست ، از نشست مشترک این کمیسیون با ریاست مرکز بهداشت  شهرستان رشت خبر داد و گفت: بررسی وضعیت سلامت و بهداشت  شهروندان موضوع این نشست مشترک بود و گزارش معاونت درمانی دانشگاه علوم پزشکی  نشان می دهد که با تلاش های دانشگاه علوم پزشکی  و  حمایت شورا و شهرداری  و سایر  نهادهای مربوط در اطلاع رسانی  به موقع و فراگیر؛ خوشبختانه بیماری وبای التور کنترل شده و ظرف 10 روز گذشته مورد مشکوکی مشاهده نشده است.
سخنگوی شورا با اشاره به آغاز مهاجرت پرندگان از مناطق سردسیر و ورود آنها به استان گیلان خطر شیوع آنفولانزای مرغی را یادآور شد و افزود:  هر ساله  بیماری آنفولانزای پرندگان در این  فصل سال شایع می شود که ضرورت دارد تدابیر پیشگیرانه را آغاز نماییم. خوشبختانه عرضه و فروش مرغ زنده و پرندگان شکاری در بازار توسط معاونت بهداشتی ممنوع اعلام شده  و شهروندان نیز سعی نمایند از فرآورده های طیور بهداشتی  و بسته بندی ممهور به مهر اداره بهداشت استفاده نمایند.
 مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ تنها معضل حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ نیست. آسیب های اجتماعی که درمناطق حاشیه نشین موج می زند،  از یک سو، ساخت و سازهای غیر قانونی و غیر اصولی از سوی دیگر بر معضلات  این محدوده ها  می افزاید و توقعی که ساکنان این بخش ها از مدیران شهری دارند که  خدمات و امکانات شهری را  بین  بافت مرکزی شهر و در این مراکز پرتراکم عادلانه  توزیع نمایند.
اما معضل حاشیه نشینی به این ها ختم نمی شود سالهاست مادران   بسیاری از مناطق محروم رشت چشم انتظار تاسیس مراکز درمانی و بهداشتی  هستند که سلامت فرزندانشان را تضمین نماید . اما... دست کوتاه  است و خرما بر نخیل.
معاونت بهداشت تلاش زیادی دارد که در این  محدوده ها نیز مرکز بهداشت تاسیس نماید اما  گویا حاشیه نشینان در لابه لای مصوبات وزارت بهداشت  به حاشیه رفته اند و فعلا برای روستاها اعتبارات تخصیص داده می شود.

عاقل منش، نائب رییس شورا:سلامت سکونت گاه های غیر رسمی درخطر است .

 عاقل منش ضمن تقدیر از خدمات ارزنده معاونت بهداشت استان و دکتر داداشی و نجف زاده تصریح کرد: خوشبختانه با فعالیت های گستره این معاونت، تمامی روستاهای استان دارای خانه بهداشت روستایی هستند و همین امر باعث شده سلامت کودکان و مادران بیش از گذشته تضمین گردد. اما   سلامت و بهداشت سکونت گاههای غیر رسمی به دلیل نداشتن  مراکز درمانی، درخطر است  . از کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا یاری خواسته شده تا منتظر بودجه های وزرات 

محمودیان، عضو شورای شهر:خانه بهداشت حاشیه نشینان را شهرداری اجاره کند.

   محمودیان، دیگر عضو شورای شهر نیز  با اشاره به مشکلات عدیده بهداشتی  در محلات حاشیه نشین گفت:  اگر کمیسیون بهداشت و محیط زیست با هدف ارتقاء سطح سلامت شهروندان انجام وظیفه می کند؛ پیشنهاد می شود شورای شهر  5 نقطه حاشیه نشین را شناسایی نموده  و شهرداری مکان هایی را اجاره  و  در اختیار معاونت درمان استان قرار دهد تا مرکز بهداشت دایر گردد تا از این پس  سطح سلامت شهروندان حاشیه نشین  افزایش یابد.

باران وعده های مسولان  را به  خانه  جمارانی ها برد.

 مشکل آب گرفتگی مناطق حاشیه نشین مورد دیگری بود که محمودیان متذکر شد و گفت: متاسفانه سال گذشته کوی جماران بیشترین آسیب را در آبگرفتگی متحمل شد و آب به بسیاری از منازل مسکونی این محدوده آسیب رساند و شهرداری با صرف هزینه کلان کانال آبی را در این محدوده دایر کرد  تا آب های سطحی به رودخانه گوهر رود برود و مسولان شهرداری به ساکنان این محدوده وعده دادند که دیگر دچار خسارت نخواهند شد  اما متاسفانه باران وعده ها را شست و به خانه

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا:اعضای شورا از بهداشت مدارس بازدید بعمل آورند

حجت الاسلام حسن خواه نیز با ابراز تاسف از آب گرفتگی  شهر گفت: بارها و بارها در همین صحن شورا مشکل آب گرفتگی حمیدیان  و علی آباد را متذکر شدم  و با اینکه برای جمع آوری آب های سطحی این محدوده شهرداری هزینه زیادی صرف کرد؛ اما امسال نیز شهروندان متضرر شدند.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا با اشاره به بازگشایی مدارس و افزایش ویروس های مختص فصل پاییز افزود: پیشنهاد می شود اعضای شورای شهر برای افزایش سلامت دانش آموزان، بازدیدی از مدارس شهر داشته باشند و اقلام بهداشتی را در مدارس توزیع نمایند.
   وی با اشاره به کمبود سرویس های بهداشتی عمومی در سطح شهر تصریح کرد: با وجود اینکه 54 سرویس بهداشتی توسط شهرداری در سال گذشته تجهیز، بهسازی و یا ساخته شده است؛ اما این تعداد پاسخگوی جمعیت کلانشهر رشت نیست و عزم تمامی مدیران مناطق و سازمان های شهرداری را می طلبد تا هر منطقه ای با شناسایی مکان های پرتردد در محدوده خود، اقدام به تاسیس سرویس بهداشتی جدید نماید.

کمبود سرویس های بهداشتی و  مسافران سرگردان در میدان مصلی ؛

محمودیان نیز پیرو صحبت های حجه الاسلام حسنخواه تصریح کرد: میدان مصلی از جمله مکان هایی است که نیاز شدیدی به ایجاد سرویس بهداشتی دارد و بسیاری از اوقات مشاهده می شود که مسافران گذری  به دلیل تعطیلی، امکان استفاده از  سرویس های  بهداشتی مصلی را نداشته و سرگردان می شوند.
ادامه بارش باران و ریزش آب از ناودان خانه "حاج میرزا رفیع " و صدای ریختن آب ناودان به وسط حوض خانه اولین شهردار رشت ،  ندای آب گرفتگی مجدد را  از پشت تالار شورا  سر می داد و همین کافی بود که باقی اعضای شورا نیز فرصت را مغتنم بشمارند و از مطبوعات بخواهند  سر منشا مشکل را بیابند و تنها شهرداری و یا  شرکت آب و فاضلاب را در این آب گرفتگی ها مقصر ندانند.

غلامرضا خاکسار، عضو شورا:
هدایت آب های سطحی بعد از  پیر بازار  بی متولی مانده است.
گوهررود چه زمانی به مرداب انزلی می پیوندد؟!

 غلامرضا خاکسار با انتقاد از عملکرد صداو سیما در پخش صحنه های آب گرفتگی منازل که بیننده را سوق می داد به اینکه شهرداری مقصر این کوتاهی است؛ گفت: اداره آب و فاضلاب  با هدایت آب های سطحی به رودخانه های گوهررود و زرجوب نوید حل مساله را به مردم داده بود اما غافل از اینکه گوهررورد افزایش حجم  آب  را  در محدوده پیربازرا به مزارع مردم  پس زده است چرا که دیگر راهی برای  پیوستن به مرداب انزلی پیدا نکرده است.
وی از اصحاب رسانه خواست با واقع بینی به دنبال حل مشکل باشند  چراکه لایروبی رودخانه  ها در محدوده شهری برعهده شهرداری بوده که در انجام آن کوتاهی نکرده است اما مسولان استان هیچ متولی را برای ادامه  لایروبی رودخانه و هدایت آب به سمت مرداب انزلی مشخص نکرده اند و طبیعی است که وقتی حجم رودخانه ها بیش از گنجایش  پر شود؛ مسولان از سریز آب به منازل و مزارع غافل گیر می شوند.
خاکسار  با انتقاد از عملکرد اداره آب و فاضلاب شهری تاکید کرد: اگر لایروبی لوله هایی که وظیفه هدایت آب های سطحی را دارند به موقع توسط شرکت

رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورا:سرمایه اقشار کم درآمد  آب شد.

 رئیس کمیسیون توسعه و عمران نیز با ابراز تاسف از عملکرد ضعیف متولیان  گفت: متاسفانه بی کفایتی مسولان باعث می شود اندک سرمایه اقشار کم درآمد  که حاصل دسترنج عمر آنهاست به آب رود.
عضو هیات رئیسه شورا تاکید کرد:  کارشناسان سالهاست تغییرات  جوی و اکوسیستم   و خطرات ناشی از پارگی لایه اوزون را گوشزد کرده اند اما مدیران به جای اینکه آماده برف سنگین و بارش های به کرات شهر باران  باشند ؛ شدت باران آنها را غافل گیر  می کند!
 ناصح نصیحت گو با اشاره به آب گرفتگی کوی جماران گفت:  درست است که سال گذشته شهرداری در این محدوده کانالی احداث کرد اما عدم نظارت شهرداری باعث شد قسمتی ازکانال که گویا ملک شخصی بوده؛ توسط مالک پر گردد و همین امر باعث شد آب به منازل شهروندان برود.
وی ضمن انتقاد از عملکرد شهرداری  افزود:  گزارش ها نشان می دهد پمپ های تخلیه آب که با هزینه زیاد در چهارراه میکاییل توسط شهرداری کار گذاشته شده بود،  در موقع بحران آب گرفتگی  نقص فنی داشته و پمپ نیمه غربی نیز اصلا نصب نشده بود.

بیست هزار شهروند به انتظار یک سرویس بهداشتی؛

پورفخریان، دیگر عضو شورا نیز از اعضای شورای شهر خواست در بودجه سال آینده رقم مضاعفی را برای دفع آب های سطحی پیش بینی نمایند تا بیش از این شهروندان متضرر نگردند.
 رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورا  افزود: روزانه 1 تا 2/1 میلیون نفر جمعیت در شهر رشت در حال تردد هستند  و از 54  سرویس بهداشتی دایر در شهر  سرانه هر 20 هزار شهروند، تنها یک سرویس بهداشتی است. بنابراین ضرورت دارد با افزایش تعداد کسانی که به بیماری های خاص و کلیوی مبتلا هستند؛ شهرداری بودجه بیشتری به این مهم اختصاص دهد.
 نایب رئیس شورا در پایان   به دهه کرامت -  از  ولادت حضرت معصومه  تا  امام هشتم (علیه اسلام) -  اشاره کرد و افزود:  استقبال از کاروان های رضوی به همت کانون جوانان رضوی و نصب پرچم  متبرک حرم مطهر رضوی در بقعه خواهر امام ، و حمایت سازمان فرهنگی شهرداری از این حرکت معنوی،  حال و هوای معنوی شهر را  بیشتر خواهد کرد.
وی فرارسیدن روز آتش نشانی و خدمات ایمنی را نیز یادآور  شد و این روز را بر آتش نشانی که به عمق خطر  می روند؛ تبریک گفت. 

اخبار برگزیده
آخرین مطالب
شبکه های اجتماعی